EBRD: Θέλει ανεξάρτητο σύμβουλο στην BOCY

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) αναζητεί προσφορές στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου και σχεδιάζει να εγκαταστήσει τουλάχιστον ένα ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην πρώτη επένδυσή της στη χώρα, την Τράπεζα Κύπρου.

Μιλώντας σε σύνοδο κορυφής του Reuters, η Lucyna Stanczak-Wuczynska, η οποία ανέλαβε τη θέση της Διευθύντριας Περιφερειακών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην EBRD νωρίτερα αυτό το μήνα, άφησε να εννοηθεί η τράπεζα είναι κοντά σε μια δεύτερη συμφωνία μόλις ένα μήνα μετά τη σφράγιση της πρώτης.

Ερωτηθείσα εάν η EBRD θα μπορούσε να συμμετέχει στην επόμενη συμφωνία, δήλωσε ότι «κοιτάμε το σύνολο του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο». 

Επεσήμανε επίσης ότι ανάμεσα στις επιλογές τους περιλαμβάνεται η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών δανείων και πιστωτικών γραμμών της χώρας, αν και φάνηκε να αποκλείει τη λήψη μεριδίου στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα . 

«Για τα συνεργατικά ιδρύματα υπάρχουν πάντα προκλήσεις με πιθανή την οικοδόμηση μετοχικής σύνθεσης και πιθανής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο. Αλλά σκοπεύουμε να συμμετέχουμε στο χρηματοπιστωτικό τομέα», επεσήμανε. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε, έχοντας λάβει κοντά στο 5% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στην εναρκτήρια συμφωνία τον Ιούλιο, η EBRD σχεδιάζει τώρα να εξασφαλίσει ανεξάρτητο σύμβουλο. «Ανυπομονούμε να δούμε την αλλαγή στην τράπεζα», είπε. «Και θα ήθελα να προτείνω ένα ανεξάρτητο μέλος του συμβουλίου. Τουλάχιστον ένα άτομο», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου