Κυβερνητικές εγγυήσεις 150εκ.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο παραχώρησης κυβερνητικών εγγυήσεων ύψους μέχρι 150 εκ. ευρώ προς τις κυπριακές τράπεζες για σύναψη συμφωνιών με την ΕΤΕπ για εγγυήσεις από το μηχανισμό για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου (Trade finance facility) ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Από το ποσό των 150 εκ. ευρώ το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης ύψους μέχρι 50 εκ. ευρώ προς την Τράπεζα Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕπ τον Οκτώβριο του 2013 εγκρίθηκε ο μηχανισμός ύψους 150 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου για στήριξη των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν διεθνή εμπορικό προσανατολισμό. Σκοπός του μηχανισμού είναι να στηρίξει τις διεθνείς εμπορικές δραστηριότητες κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης  καλύπτοντας ένα συγκεκριμένο και σημαντικό κενό της αγοράς.

«Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι οι κυπριακές τράπεζες θα συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών. Το πρόγραμμα θα παρέχει ενισχύσεις για εισαγωγές και εξαγωγές, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πιστωτική στενότητα», σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

 

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων