Ελληνική: Στήριξη επιχειρήσεων μέσω ΕΤΕπ

Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει τις κυπριακές επιχειρήσεις και είναι δίπλα τους σε κάθε επιχειρηματικό τους βήμα, αναφέρει σχετική αναμκοίνωση του οργανισμού λόγω της συμφωνίας Χρηματοδότησης των Κυπριακών Επιχειρήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ETEπ). 

Η συμφωνία υπεγράφη σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο ξενοδοχείο Hilton.

Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας ο κος Μαρίνος Γιαννόπουλος, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, παρουσία της Προέδρου του Διοικητικού Συμβούλιου του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας κας Ειρένας Γεωργιάδου. Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη συμφωνία υπέγραψε ο Υπ. Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο Αντιπρόεδρός της κος Mihai Tanasescu, παρουσία του Προέδρου της κου Werner Hoyer.

Το πρώτο χρηματοδοτικό σχέδιο, ύψους €35 εκ. απευθύνεται σε μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους επιχειρήσεις με δυνατότητα χρηματοδότησης από €600,000 και άνω.

Επίσης, η Ελληνική Τράπεζα είναι σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (μέλος του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων),  για τη χρηματοδότηση μεσαίων και μικρών Κυπριακών Επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Κύπρου (CYPEF), με προνομιακούς/ ευέλικτους όρους και ελκυστικά επιτόκια. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Για περισσότερη πληροφόρηση θα ακολουθήσουν οι σχετικές ενημερώσεις της Ελληνικής Τράπεζας και στο διαδίκτυο (www.hellenicbank.com) όπου θα επεξηγούνται οι λεπτομέρειες των δύο αυτών σημαντικών σχεδίων, που στόχο έχουν τη στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων και της Κυπριακής οικονομίας.  

 

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων