Χούρικαν: Νέα σελίδα για την Τράπεζα Κύπρου

Κίνηση που «αλλάζει τη σελίδα» για την Τράπεζα Κύπρου χαρακτηρίζει την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Τζον Χούρικαν σε συνέντευξή του στους Sunday Times.

Όπως σχολιάζει, πλέον η συζήτηση μετατοπίζεται από το «αν η τράπεζα θα επιβιώσει» στο «πόσο πολύτιμη είναι η τράπεζα».

 

Η εφημερίδα αναφέρεται σε μια έκτακτη Γενική Συνέλευση με ένταση, με πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης περί απειλής παραίτησης από τον κ. Χούρικαν λόγω των αντιδράσεων και τέλος σε μια συναισθηματική έκκληση του Ιρλανδού τραπεζίτη που μίλησε στους μετόχους για κίνηση ψήφου εμπιστοσύνης προς στην τράπεζα. 

Αναφερόμενος στην απόφασή του να αναλάβει το δύσκολο πόστο στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Χούρικαν λέει ότι υποκινήθηκε εν μέρει από την αδικία της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί. «Νομίζω ότι το bail-in των καταθετών ήταν μία πολύ επιθετική ενέργεια προς ένα μικρό έθνος που τελούσε εντός της προστασίας μίας μεγαλύτερης ομοσπονδίας. Ένιωσα ότι η χώρα είχε τύχει κακής μεταχείρισης», λέει ο κ. Χούρικαν.

Για τα πρώτα του βήματα στην Κύπρο αναφέρει ότι «κήρυξε πόλεμο σε όλα τα μέτωπα», κόβοντας θέσεις εργασίας, πουλώντας δάνεια και αλλάζοντας ριζικά την κουλτούρα της τράπεζας.

Ο Τζον Χούρικαν σημειώνει επίσης ότι η Κύπρος έχει λάβει μία άδικη φήμη, ιδίως από μερίδα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Όπως τονίζει, τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και την ταυτοποίηση πελατών ακολουθούν τα κορυφαία διεθνή στάνταρ

Λέει επίσης ότι πληρώνεται 800.000 ευρώ  τον χρόνο χωρίς μπόνους ή μετοχές, όπως το ήθελε άλλωστε ο ίδιος, ενώ επαινεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας: «Είναι άνθρωποι αρχών, πολύ πατριώτες και πολύ ευθείς», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λαγκάρντ: Σύντομα η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ εκτός απροόπτου
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις τράπεζες-Συγκριτικό πλεονέκτημα τα δεδομένα
Ανάλυση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου... Ο διαφορετικός αντίκτυπος στις οικονομίες από τα υψηλά επιτόκια
Ν. Χριστοδουλίδης: Η αξία της δημιουργίας οικογενειακού προϋπολογισμού και σωστής οικονομικής διαχείρισης(vid)