Νέα αποξένωση στοιχείων από την Τρ. Κύπρου

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της ημερομηνίας 20 Αυγούστου 2014, η Τράπεζα Κύπρου τονίζει πως έχει ολοκληρώσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την Societatea Companiilor Hoteliere Grand S.R.L. (“GHES”), εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στη Ρουμανία και ιδιοκτήτρια του JW Marriott Bucharest Grand Hotel στην STRABAG SE, που συστάθηκε στην Αυστρία. 

Το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε €95 εκατ. και τα έσοδα από την πώληση θα ενισχύσουν την ρευστότητα της Τράπεζας. Η λογιστική ζημιά από την πώληση  ανέρχεται σε €1 εκατ. αλλά προκύπτει θετική επίπτωση ύψους περίπου €7 εκατ. στην κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος λαμβάνοντας υπόψη την μείωση στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Όπως έχει είδη αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση ημερομηνίας 20 Αυγούστου 2014, η πώληση εμπίπτει στην στρατηγική του Συγκροτήματος για επικέντρωσή του σε κύριες αγορές και την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων, με την πώληση να υλοποιείται χρονικά όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης. Είναι επίσης εναρμονισμένη με την απόφαση του Συγκροτήματος να περιορίσει σταδιακά την παρουσία του στην Ρουμανία και τελικά να εξέλθει από την Ρουμάνικη αγορά.  Η πώληση επιτυγχάνει την αποξένωση από ένα σημαντικό και εξειδικευμένο περιουσιακό στοιχείο στην Ρουμανία.

Όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) του Νόμου 326/2009 (όπως τροποποιήθηκε), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm’s length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «οριζόμενου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του Νόμου.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)