Παραιτήθηκε ο Μ. Κεραυνός

Μετά από έντονο παρασκήνιο και διαβουλεύσεις, ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα Δευτέρα ότι παραιτήθηκε ο Μάκης Κεραυνός από την ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, «μετά από αμοιβαία απόφαση και συναίνεση, ο κ. Μάκης Κεραυνός αποχωρεί σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2014, από την Τράπεζα, στην οποία κατείχε τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου και Διοικητικού Συμβούλου κατά τα τελευταία εννέα χρόνια».
 
Επισημαίνει επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης κατάλληλων υποψηφίων για τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, σε συνεργασία με τον διεθνή οίκο Heidrick & Struggles.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον κ. Μάκη Κεραυνό για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου.

Δήλωση του κ. Κεραυνού 

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώνονται 9 χρόνια παραμονής μου στην ηγεσία του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής.  Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δέσμευσή σας προς τον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας, για τον επαγγελματισμό σας, για την εργατικότητά σας και τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια.  Αποτέλεσμα ήταν η Ελληνική Τράπεζα να αντεπεξέλθει με τις λιγότερο δυνατές επιπτώσεις από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει τον τόπο μας.  Φανήκαμε ακέραιοι και ειλικρινείς όπως είχαμε υποσχεθεί στους πελάτες μας και τους καταθέτες μας.  Κανένας καταθέτης μας δεν υπέστη κούρεμα ούτε 1 σεντ από τις καταθέσεις του.  Αντίθετα, η Ελληνική Τράπεζα παρέμεινε ως η Τράπεζα με το καλύτερο όνομα στην αγορά, ως η Τράπεζα που εμπνέει εμπιστοσύνη, γι’ αυτό κεφαλαιοποιήθηκε με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.  Απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στους νέους και παλαιούς μετόχους, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προτείνοντας την ανανέωση του συμβολαίου μου.  Εξήγησα, όμως, την ήδη ειλημμένη απόφασή μου να μην προχωρήσω σε οποιαδήποτε άλλη ανανέωση του συμβολαίου μου.  

Η Τράπεζά μας, λόγω των συνεχιζόμενων εξελίξεων και προκλήσεων στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, όπως είναι η άσκηση αντοχής, ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός, τα νέα υπό συζήτηση νομοσχέδια, εισέρχεται σε μια νέα περίοδο αναδιάρθρωσης και αναθεώρησης του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδιασμού της.  

Σε αυτή τη φάση που ήδη έχει αρχίσει, λόγω της ειλημμένης απόφασής μου δεν μπορώ να είμαι παρών.  Πρέπει έγκαιρα και άμεσα να αναλάβει η νέα ηγεσία ώστε να συμμετάσχει ενεργά από την αρχή.  

Γι’ αυτό, με στόχο τη διευκόλυνση αυτής της σημαντικής διεργασίας, της στρατηγικής αναδιάρθρωσης και της διαδικασίας διαδοχής, έχουμε από κοινού συμφωνήσει, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Διοικητικό Συμβούλιο, να διακόψουμε συναινετικά και φιλικά την εργασιακή σχέση.  

Η Ελληνική Τράπεζα αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της ζωής μου αλλά παραμένει και ένας σημαντικός παράγοντας για την οικονομία του τόπου.  Πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας Τραπεζικός Οργανισμός εμπιστοσύνης, μια Τράπεζα με επαρκή ρευστότητα και ισχυρό ισολογισμό.  Γι’ αυτό σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σε όλα τα στελέχη της Τράπεζας, και δίπλα στο Διοικητικό Συμβούλιο.  

Εύχομαι το καλύτερο και κάθε επιτυχία σε όλους σας και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)