Παλαιοί μέτοχοι: Περίεργα φαινόμενα στην Τρ. Κύπρου

INBusinessNews  26/08/2014 19:09
Παλαιοί μέτοχοι: Περίεργα φαινόμενα στην Τρ. Κύπρου

Παλαιοί μέτοχοι: Περίεργα φαινόμενα στην Τρ. Κύπρου

INBusinessNews  26/08/2014 19:09

Ο Σύνδεσμος Παλαιών Μετόχων Τράπεζας Κύπρου καλεί τα μέλη του καθώς και όλους τους παλιούς μετόχους της τράπεζας αλλά και όσους παλαιούς μετά το κούρεμα αναγκαστικά έγιναν νέοι μέτοχοι, να παρευρεθούν μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου και να καταψηφίσουν τα προτεινόμενα ψηφίσματα, επιφυλάσσοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και εκδηλώνοντας τη συλλογική τους διαφωνία με τα επικίνδυνα τεκταινόμενα στην ΤΚ, αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Θέμα της ΕΓΣ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10πμ στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στη Λευκωσία, είναι η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Tράπεζας από 1 ευρώ σε 0,10 σεντς και την έκδοση 4,1 δις (περίπου) μετοχών προς 0,24 σεντς.

Αναφέρουν ότι θεωρούν την υφιστάμενη μετοχική δομή λανθασμένη και παράνομη, σημειώνοντας ότι σχετική αγωγή έχει ήδη καταχωρηθεί εναντίον της Τράπεζας και άλλων. Αναφέρουν ακόμα ότι παρά τη σημερινή απόρριψη των προσωρινών διαταγμάτων που ζητήθηκαν, η αγωγή θα συνεχιστεί με όλα τα νόμιμα επιχειρήματα ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων.

Τέλος αναφέρει ότι η προτεινόμενη έκδοση μετοχών θα επιδεινώσει την κατάσταση ενώ η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας θα έπρεπε να μελετηθεί μόνο μετά την επαναφορά της ορθής δομής στο μετοχολόγιο της Τράπεζας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας