Χασάπης: Η σημασία των μέτρων στήριξης

INBusinessNews  26/08/2014 16:24
Χασάπης: Η σημασία των μέτρων στήριξης

Χασάπης: Η σημασία των μέτρων στήριξης

INBusinessNews  26/08/2014 16:24

Δηλώσεις επί των μέτρων για τις ευπαθείς ομάδες τα οποία γνωστοποίησε η Τράπεζα Κύπρου, έκανε ο πρόεδρος του Συγκροτήματος, Κρίστης Χασάπης αναφέροντας: "Η Τράπεζα Κύπρου, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, επεκτείνει τα έκτακτα μέτρα στήριξης των οικονομικά ευάλωτων πελατών της μέχρι και το 2017 και εφαρμόζει νέο σχέδιο για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τρ. Κύπρου τόνισε: "Συγκεκριμένα, άνεργοι οι οποίοι διατηρούν στεγαστικό δάνειο με την Τράπεζα και η εκτίμηση της ιδιόκτητης κατοικίας τους δεν ξεπερνά τις €250.000, μπορούν να αιτηθούν περίοδο χάριτος 15 μηνών, μέχρι τις αρχές του 2016 στη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλουν το συμβολικό ποσό των €10 μηνιαίως, αντί της κανονικής δόσης του δανείου.  Σε περίπτωση που ο πελάτης μας παραμένει άνεργος πέραν της πιο πάνω περιόδου τότε η διευκόλυνση μπορεί να ανανεωθεί για ακόμα 12 μήνες, δηλαδή μέχρι το 2017". 

Επίσης, πελάτες οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν μείωση του οικογενειακού τους εισοδήματος, πέραν του 25% και διατηρούν στεγαστικό δάνειο με την Τράπεζα και εφόσον η εκτίμηση της ιδιόκτητης κατοικίας τους δεν ξεπερνά τις €250.000, μπορούν να αιτηθούν περίοδο χάριτος 15 μηνών, μέχρι τις αρχές του 2016, στη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλουν €30 μηνιαίως, αντί της κανονικής δόσης του δανείου. Με τη λήξη της περιόδου χάριτος, θα μπορεί να δοθεί διευκόλυνση για ακόμα 12 μήνες, μέχρι το 2017, στη διάρκεια των οποίων ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους".

"Τέλος εισάγουμε νέο σχέδιο, για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με δάνεια επαγγελματικής στέγης, των οποίων η μείωση κύκλου εργασιών, σε σχέση με το 2012, ανήλθε πέραν του 25% και των οποίων η εκτιμημένη αξία της επαγγελματικής στέγης δεν υπερβαίνει τις €250.000, και βάσει του σχεδίου αυτού μπορούν να αιτηθούν περίοδο χάριτος 15 μηνών, μέχρι τις αρχές του 2016, στη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλουν €30 μηνιαίως, αντί της κανονικής δόσης του δανείου τους. Με τη λήξη της περιόδου χάριτος, μπορεί να δοθεί διευκόλυνση για ακόμα 12 μήνες, μέχρι το 2017, στη διάρκεια των οποίων ο πελάτης θα πληρώνει μόνο τόκους" τόνισε ο κ. Χασάπης.

Καταληκτικά ο πρόεδρος του συγκροτήματος ανέφερε: "Επιπρόσθετα των πιο πάνω έκτακτων σχεδίων η Τράπεζα προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις και όλοι οι πελάτες, δανειολήπτες της Τράπεζας οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καταβολή των δόσεών τους, προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους λειτουργό εξυπηρέτησης για  να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας