Τρ. Κύπρου: Έκτακτα μέτρα για ευάλωτες ομάδες

Έκτακτα μέτρα στήριξης οικονομικά ευάλωτων πελατών της εφαρμόζει η Τράπεζα Κύπρου, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

"Άνεργοι οι οποίοι διατηρούν στεγαστικό δάνειο με την Τράπεζα και η εκτίμηση της ιδιόκτητης κατοικίας τους δεν ξεπερνά τις €250.000, μπορούν να αιτηθούν περίοδο χάριτος διάρκειας 15 μηνών, μέχρι τις αρχές του 2016.  Πιο συγκεκριμένα, οι άνεργοι, προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, μπορούν από σήμερα μέχρι και τις αρχές του 2016, να καταβάλλουν το συμβολικό ποσό των €10 μηνιαίως, αντί της κανονικής δόσης του δανείου.  Σε περίπτωση που ο πελάτης της Τράπεζας παραμένει άνεργος, πέραν της πιο πάνω περιόδου, τότε η διευκόλυνση μπορεί να ανανεωθεί για ακόμα 12 μήνες, μέχρι το 2017" τονίζει η Τρ. Κύπρου. 

Παράλληλα, τονίζεται ότι πελάτες οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν πάνω από 25% μείωση του οικογενειακού τους εισοδήματος, διατηρούν στεγαστικό δάνειο με την Τράπεζα και η εκτίμηση της ιδιόκτητης κατοικίας τους δεν ξεπερνά τις €250.000, μπορούν να αιτηθούν περίοδο χάριτος 15 μηνών καταβάλλοντας €30 μηνιαίως, αντί της κανονικής δόσης του δανείου. Με τη λήξη της περιόδου χάριτος, μπορεί να δοθεί διευκόλυνση για ακόμα 12 μήνες, στη διάρκεια των οποίων ο πελάτης θα πληρώνει μόνο τόκους.

Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με δάνεια επαγγελματικής στέγης, των οποίων η μείωση κύκλου εργασιών αποδεδειγμένα ανήλθε πέραν του 25%, σε σχέση με το 2012, και η εκτιμημένη αξία της επαγγελματικής στέγης δεν υπερβαίνει τις €250.000, μπορούν να αιτηθούν περίοδο χάριτος 15 μηνών στη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλουν €30 μηνιαίως, αντί της κανονικής δόσης του δανείου. Με τη λήξη της περιόδου χάριτος, μπορεί να δοθεί διευκόλυνση για ακόμα 12 μήνες, στη διάρκεια των οποίων ο πελάτης θα πληρώνει μόνο τόκους.

Επιπρόσθετα των πιο πάνω έκτακτων σχεδίων η Τράπεζα προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις και όλοι οι πελάτες, δανειολήπτες της Τράπεζας οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καταβολή των δόσεών τους, προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους λειτουργό εξυπηρέτησης για  να βρουν την κατάλληλη λύση έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου