Τρ. Κύπρου: Γενική Συνέλευση και περίεργες μανούβρες

INBusinessNews  25/08/2014 15:48
Τρ. Κύπρου: Γενική Συνέλευση και περίεργες μανούβρες

Τρ. Κύπρου: Γενική Συνέλευση και περίεργες μανούβρες

INBusinessNews  25/08/2014 15:48

Περίεργες κινήσεις από το δικηγορικό γραφείο Σκορδή & Παπαπέτρου ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, εκεί όπου θα τεθεί προς έγκριση το ψήφισμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ).

Όπως έγραψε και την περασμένη εβδομάδα το γραφείο Σκορδή & Παπαπέτρου με επιστολή σε πελάτες του που είναι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, συνέστησε τη μη έγκριση της επιχειρούμενης ΑΜΚ από το συγκρότημα.

Την ίδια ώρα το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει πως το ίδιο δικηγορικό γραφείο ενδιαφέρθηκε για απόκτηση μετοχών για δικό του λογαριασμό, μέσω της αύξησης κεφαλαίου που πραγματοποιεί ο Οργανισμός. Το ερώτημα στην προκειμένη είναι απλό: Γιατί το γραφείο συστήνει μη συμμετοχή στην ΑΜΚ ενώ το ίδιο κινείται ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση;

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι πηγές από το γραφείο Σκορδή & Παπαπέτρου τονίζουν ευθαρσώς: «Έτερον εκάτερον…», σημειώνοντας μάλιστα ότι ο καθένας επιδιώκει να θωρακίζεται έναντι των όποιων εξελίξεων.

Πάντως, γίνεται για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου από το κούρεμα κι έπειτα έχουν δημιουργήσει ισχυρές πιέσεις από διάφορα στρατόπεδα τα οποία εποφθαλμιούν τα κέντρα λήψης αποφάσεων της μεγαλύτερης τράπεζας του τόπου. Δικηγορικά γραφεία, πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι δρουν στο παρασκήνιο και μάλιστα χρησιμοποιώντας ποικίλους τρόπους επιβολής των θέσεών τους.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας