Στεφάνου: Ανθρώπινος αλλά και αυστηρός Συνεργατισμός

INBusinessNews  22/08/2014 07:57
Στεφάνου: Ανθρώπινος αλλά και αυστηρός Συνεργατισμός

Στεφάνου: Ανθρώπινος αλλά και αυστηρός Συνεργατισμός

INBusinessNews  22/08/2014 07:57

Στόχος μας είναι η αποπληρωμή των καθυστερημένων δανείων ώστε να γίνουν  εξυπηρετούμενα, δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου πρόεδρος της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Πάφου προσθέτοντας πως ο Συνεργατισμός  είναι ανθρώπινος αλλά πρέπει να τηρεί τους κανονισμούς που θέτει η Κεντρική Τράπεζα.

Βρισκόμαστε, είπε στο ΚΥΠΕ,  στο 50% των δανειοληπτών που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και κάλεσε τους δανειολήπτες να είναι ειλικρινείς με την τράπεζα, ώστε να εξευρεθούν λύσεις και να ομαλοποιηθούν τα δάνεια τους.

Αν δεν υπάρξει αμοιβαία ειλικρίνεια δεν μπορεί, όπως είπε, να λυθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε  πως υπάρχουν πελάτες που δεν πληρώνουν αν και έχουν την δυνατότητα, σημειώνοντας πως σ’ αυτούς ο Συνεργατισμός δεν μπορεί να χαρίσει χρήματα. Σ’ αυτούς ωστόσο σημείωσε , που έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώνουν ο Συνεργατισμός τους αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Παρατήρησε πως το μεγαλύτερο ποσοστό δανείων  είναι οικιστικά δάνεια και όχι αναπτυξιακά.

Κληθείς να σχολιάσει  πληροφορίες για κούρεμα των καταθέσεων στον Συνεργατισμό  ο κ. Στεφάνου είπε πως αυτό αποτελεί λάσπη και πως πίσω απ’ αυτές τις πληροφορίες κρύβονται σκοπιμότητες.

Πρόσθεσε πως ο Συνεργατισμός έχει πάρει 1,5 δις ενίσχυση από το Κράτος, έχει υψηλότερη ρευστότητα γύρω στο 20% και δεν έχει συνάψει δάνεια των εκατομμυρίων τα οποία κινδυνεύει να χάσει.

Ο κ. Στεφάνου καταλήγοντας είπε πως ο Συνεργατισμός έχει γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για να δανειοδοτήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι και το ποσό των 500 χιλ. ευρώ σε κάθε επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας