Η ΕΑΤ θα δημοσιεύσει 12.000 δεδομένα για τα stress test

INBusinessNews  21/08/2014 08:42
Η ΕΑΤ θα δημοσιεύσει 12.000 δεδομένα για τα stress test

Η ΕΑΤ θα δημοσιεύσει 12.000 δεδομένα για τα stress test

INBusinessNews  21/08/2014 08:42

Τα τελικά πρότυπα για την πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) στον τραπεζικό τομέα για το 2014 δημοσίευσε, την Τετάρτη, 20 Aυγούστου, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ), ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα δημοσιεύσει μέχρι 12.000 δεδομένα ανά τράπεζα στα αποτελέσματα των τεστ αντοχής.

Η ΕΑΤ σημειώνει πως θα λειτουργήσει ως κεντρικό σημείο δεδομένων για όλες τις τράπεζες της ΕΕ, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη δέσμη σε επεξεργάσιμη και φιλική προς το χρήστη μορφή.

Με την αποκάλυψη των δεδομένων σε συνεπή και συγκρίσιμο τρόπο σε ολόκληρη την ενιαία αγορά, η ΕΑΤ αναφέρει πως θα επιφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στις τράπεζες της ΕΕ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πειθαρχίας της αγοράς και του συνόλου του τραπεζικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ρόλο του συντονιστή της άσκησης, η ΕΑΤ θα δημοσιεύσει μέχρι 12.000 δεδομένα ανά τράπεζα σε ολόκληρη την ΕΕ, ενεργώντας ως μοναδικό κομβικό σημείο για κάθε πληροφορία που σχετίζεται με το αποτέλεσμα των τεστ αντοχής των τραπεζών της ΕΕ, όπως καθορίστηκαν από τις αρμόδιες Αρχές.

Τα στοιχεία που πρέπει να γνωστοποιούνται στα πρότυπα της ΕΑΤ θα καλύπτουν τη σύνθεση των κεφαλαίων των τραπεζών, τα σταθμισμένα στοιχεία του ενεργητικού (RWAs), τα κέρδη και τις ζημίες (L&P), τα ανοίγματα έναντι του κρατικού χρέους, τους πιστωτικούς κινδύνους και την τιτλοποίηση.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, η ΕΑΤ θα αποκαλύψει τον κύριο βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας με πλήρη εφαρμογή (CRR / CRD4 Common Equity Tier 1 - CET1) για κάθε τράπεζα.

Η γνωστοποίηση των στοιχείων θα πρέπει να βασίζεται στο αποτέλεσμα της άσκησης από το τέλος του 2013 μέχρι το τέλος του 2016, σημειώνει.

Τα πρότυπα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΑΤ, θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην αγορά να κατανοήσουν καλύτερα τα δεδομένα που οι τράπεζες θα πρέπει να αποκαλύψουν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας