FBME: Επιμένει στα περί εχθρικής εξαγοράς

Η FBME Limited, μητρική εταρεία της FBME Bank, λυπάται για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Λευκωσία να μην εκδώσει προσωρινό διάταγμα που να απαγορεύει την πώληση του υποκαταστήματος της Τράπεζας στην Κύπρο.
 
Η FBME αντιτίθεται στην πώληση του υποκαταστήματος της στην Κύπρο την οποία θεωρεί ως βιαστική και κακοσχεδιασμένη απάντηση προς την έκθεση της FinCEN του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που εκδόθηκε στις 17 Ιουλίου. «Μια τέτοια πώληση δεν προστατεύει τους καταθέτες της Τράπεζας και δεν αμβλύνει τους κινδύνους μετάδοσης, όπως ισχυρίζονται», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η FBME, προστίθεται, συνεργάζεται με νομικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες λογιστές στις ΗΠΑ για να διεξάγει μια συνολική αναθεώρηση του προγράμματος της κατά της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος. «Οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους των Κυπριακών Αρχών για την πώληση του υποκαταστήματος φαίνεται να είναι μια κίνηση για αποτροπή της ολοκλήρωσης αυτής της έρευνας». Η αναθεώρηση, προστίθεται, είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν τα θέματα που θίγονται στην ανακοίνωση της FinCEN.

Η οικονομική κατάσταση της Τράπεζας παραμένει υγιής και σε πλήρη συμμόρφωση με την κεφαλαιακή επάρκεια και τις απαιτήσεις φερεγγυότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Κατά το χρόνο έκδοσης της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ο δείκτης βραχυπρόθεσμης ρευστότητας ήταν στο 104%, καθ' όλα επαρκής για να καλυφθούν οι καταθέσεις».
 
Η FBME Ltd προσέθεσε ότι είναι απογοητευμένη που, μετά από τρεις εβδομάδες στη θέση του, ο Ειδικός Διαχειριστής δεν έχει ακόμη αναλάβει δράση για να διορθώσει τις διαστρεβλωτικές δηλώσεις ότι η FBME δεν έχει ανταποκρίτριες τράπεζες. «Το γεγονός είναι ότι  η Τράπεζα έχει ανταποκρίτριες τράπεζες».

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ