BOCY: 28 Αυγούστου η μεγάλη μέρα της Συνέλευσης

Η Τράπεζα Κύπρου καλεί  τους υφιστάμενους μετόχους να  υποβάλουν αίτηση, μέσα σε περίοδο 15 εργάσιμων ημερών με ημερομηνία έναρξης την 31η Ιουλίου 2014, για αριθμό μετοχών μέχρι 20% του συνολικού αριθμού μετοχών που παραχωρήθηκαν στην Τοποθέτηση (833.333.333 μετοχές), στην ίδια τιμή με την Τιμή Διάθεσης Τοποθέτησης των €0,24. 
Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου ανοικτής προσφοράς στις 21 Αυγούστου θα ακολουθήσει στις 25 Αυγούστου η ανακοίνωση του αποτελέσματος ενώ στις 26 θα είναι η τελευταία μέρα παραλαβής εντύπων για διορισμό πληρεξούσιου αντιπροσώπου. Στις 28 Αυγούστου στις 10 το πρωί, έχει οριστεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της τράπεζας κατά την οποίο το 75% των μετόχων θα πρέπει να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου. 

Διαδικασία Ανοικτής Προσφοράς

•    Η Ανοικτή Προσφορά απευθύνεται στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας την 28η Ιουλίου 2014 στις 5:00μ.μ («Δικαιούχοι Μέτοχοι»).
•    Οι συνήθεις μετοχές που αναλογούν στον κάθε Δικαιούχο Μέτοχο στην Ανοικτή Προσφορά («Μετοχές της Ανοικτής Προσφοράς») είναι, κατ’ αναλογία με το ποσοστό συνήθων μετοχών που κατέχει ο κάθε Δικαιούχος Μέτοχος σε σχέση με το συνολικό αριθμό των υφιστάμενων συνήθων μετοχών κατά την 28η Ιουλίου 2014 στις 5:00μ.μ.Στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχέσεις Επενδυτών/Αύξηση Κεφαλαίου 2014)θα υπάρχει διαθέσιμο εργαλείο υπολογισμού των Μετοχών της Ανοικτής Προσφοράς που αναλογούν στον κάθε Δικαιούχο Μέτοχο.
•    Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι δύναται να συμμετάσχουν στην Ανοικτή Προσφορά με ελάχιστη επένδυση €100.000 ανά επενδυτή (η οποία αποτελεί το κατώτατο όριο που καθορίζεται από τους κανονισμούς της ΕΕ που επιτρέπουν την συμμετοχή επενδυτών χωρίς την δημοσίευση εγκεκριμένου ενημερωτικού δελτίου). 
•    Με την επιφύλαξη του ελάχιστου ποσού επένδυσης των €100.000, οι Δικαιούχοι Μέτοχοι που θα ασκήσουν πλήρως τα Δικαιώματα Συμμετοχής τους στα πλαίσια της Ανοικτής Προσφοράς μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για Επιπρόσθετες Μετοχές στο πλαίσιο του Δικαιώματος Αίτησης για Επιπρόσθετες Μετοχές. Καμία διαβεβαίωση δεν μπορεί να δοθεί ότι θα ικανοποιηθούν πλήρως, εν μέρει ή καθόλου οι αιτήσεις των Μετόχων που θα συμμετέχουν στο Δικαίωμα Αίτησης για Επιπρόσθετες Μετοχές στα πλαίσια του Δικαιώματος Αίτησης για Επιπρόσθετες Μετοχές
•    Για την ολοκλήρωση της Ανοικτής Προσφοράς ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για την Τοποθέτηση συμπεριλαμβανομένης και της έγκρισης ψηφισμάτων από τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση («ΕΓΣ») που θα συγκληθεί για την έγκριση και υλοποίηση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.
•    Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην Ανοικτή Προσφορά έχει οριστεί από τις 9:00 π.μτης 31ης Ιουλίου 2014 μέχρι τις 1:30 μ.μ της21η Αυγούστου 2014.. Η τελευταία ώρα και ημερομηνία για την παραλαβή των αιτήσεων συμμετοχής και του συνολικού τιμήματος είναι η 1:30 μ.μ στις 21 Αυγούστου 2014.
•    Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Ανοικτή Προσφορά στο σύνολο ή εν μέρει, θα πρέπει να συμπληρώσουν, να υπογράψουν και να επιστρέψουν το Έντυπο Συμμετοχής,καταβάλλοντας το συνολικό ποσό εγγραφής για τις Μετοχές της Ανοικτής Προσφοράς που θα αιτήθουν,ταχυδρομικώς ή δια χειρός, στη CISCO (Λεωφόρος Λεμεσού 154, Στρόβολος, 2054, Λευκωσία, Κύπρος) έτσι ώστε να παραληφθούν το αργότερο μέχρι 1.30μ.μ. της 21ης Αυγούστου 2014.- τελευταία μέρα για την αποδοχή και την καταβολή του συνολικού αντίτιμου. 
•    Εκτός κάποιων εξαιρέσεων η Ανοικτή Προσφορά δεν απευθύνεται σε κάτοικους Αυστραλίας, Καναδά, Ιαπωνίας, Νοτίου Αφρικής, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και οποιασδήποτε άλλης δικαιοδοσίας εν παραβάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Η ΕΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 28Αυγούστου 2014στις 10:00 π.μστα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας της παραίτησης των προτιμησιακών δικαιωμάτων τους (pre-emptionrights) σχετικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, της έκδοσης Δικαστικής Απόφασης με την οποία εγκρίνεται η μείωση της Ονομαστική Αξίας των Συνήθη Μετοχών και την κατάθεση της Δικαστικής Απόφασης στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και στον Επίσημο Παραλήπτη. Η Τράπεζα εισηγείται επίσης την εξάλειψη της υποχρεωτικής αφυπηρέτησης των Διοικητικών Συμβούλων στην ηλικία των 75 χρονών.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι μπορούν να συμπληρώσουν, να υπογράψουν και να επιστρέψουν το έγγραφο Διορισμού Πληρεξουσίου Αντιπρόσωπου σύμφωνα με τις οδηγίες  που αναγράφονται σ' αυτό έτσι ώστε να παραληφθεί από την Τράπεζα το συντομότερο δυνατό και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι της 10.00π.μ. της 26ης Αυγούστου 2014. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε την CISCO στο τηλέφωνο +357 22121700. Οι γραμμές θα είναι ανοικτές Δευτέρα έως Παρασκευήαπό τις 8:30π.μ. έως5:30 μ.μ. Οι γραμμές θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 1:30 μ.μ.της 21ης Αυγούστου 2014. 

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας