CIPA: Η μεγαλύτερη επένδυση η συμμετοχή ξένων στην Τρ. Κύπρου

Ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου εξέδωσε ο πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μέσω της οποίας τονίζει: «Η διεύρυνση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου κατά €1 δισεκατομμύριο αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη σταθεροποίηση του  χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο σε συνδυασμό με την επάνοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, ενισχύει τις προσπάθειες για ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία. Η εξέλιξη αυτή καθιστά την Τράπεζα Κύπρου ως μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη».

Παράλληλα, ο κ. Αγκαστινιώτης σημείωνει ότι: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη -συνολικά- ξένη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, ενώ η συμμετοχή Επενδυτικών Ταμείων διεθνούς εμβέλειας και κύρους, αλλά και οργανισμών όπως η EBRD, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο προς την Τράπεζα την ίδια όσο και προς την κυπριακή οικονομία ευρύτερα. Επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας εισήλθε πολύ γρήγορα σε μία πορεία αναστροφής των αρνητικών δεδομένων, επανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς της και θετικών προοπτικών».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του CIPA αναφέρει: «Επαναλαμβάνουμε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων δεν αποτελεί απλώς έναν βασικό πυλώνα στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής δραστηριότητας, αλλά ίσως και τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για να πετύχουμε τον στόχο αυτό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί και φιλικοί προς τους ξένους επενδυτές που εμπιστεύονται τη χώρα μας σε δύσκολες εποχές».  

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) καλωσορίζει τους ξένους επενδυτές και είναι στη διάθεσή τους για να τους προσφέρει, στο πλαίσιο της αποστολής του, την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και εξυπηρέτηση, αναφέρεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ