H EBRD και η επένδυση των 120 εκ. στην Τρ. Κύπρου

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί τη συμμετοχή της στην επιχειρούμενη ΑΜΚ της Τράπεζας Κύπρου, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η τράπεζα αναφέρει πως έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για επένδυση 120 εκ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, ως μέρος της ΑΜΚ του 1δις που επιχειρεί ο οργανισμός. «Μέσω αυτής της επένδυσης η EBRD έμπρακτα στηρίζει το πλάνο αναδιάρθρωσης της Τρ. Κύπρου και της οδού της σταθεροποίησης, την οποία ακολουθεί ο οργανισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων η τράπεζα.

Μάλιστα, η EBRD κάνει αναδρομή στην οικονομική πορεία της Κύπρου από το 2004, όταν μπήκε στην ΕΕ κι έπειτα, αλλά και στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
«Ως η μεγαλύτερη τράπεζα του τόπου, η Τράπεζα Κύπρου, η πορεία της συνδέεται άμεσα με την οικονομική πορεία του τόπου. Η σταθερότητα και η επιτυχής αναδιάρθρωση του οργανισμού είναι καθοριστικής σημασίας για την πλήρη, οικονομική αποκατάσταση της χώρας αλλά και του υπόλοιπου χρηματοπιστωτικού κλάδου της Κύπρου» αναφέρει η EBRD στην ανακοίνωσή της.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της EBRD, Φιλ Μπένετ, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Τράπεζα Κύπρου τόνισε: «Αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στην Κύπρο και είμαστε ευχαριστημένοι που η επένδυσή μας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα βοηθήσει ολόκληρη την οικονομία. Στηρίζοντας την αναδιάρθρωση και την ανάκαμψη της Τράπεζας Κύπρου στηρίζουμε και την υπόλοιπη οικονομία. Ως ένας εκ των μεγαλομετόχων του οργανισμού προτεραιότητά μας θα είναι να βελτιώσουμε την εταιρική διακυβέρνηση. Η επιτυχής ΑΜΚ της Τράπεζας Κύπρου είναι θετική ένδειξη για τις αγορές και μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας στους επενδυτές»

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται ότι στη Γενική Συνέλευση του 2014 που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία (Πολωνία) θα ανακοινωθεί πως η EBRD θα αρχίσει να επενδύει στην Κύπρο, προκειμένου να ενδυναμώσει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθιστώντας τον πιο εύρωστο έναντι δυσμενών συνθηκών στο μέλλον και βελτιώνοντας τη διακυβέρνησή του. «Η εξασφάλιση ποσοστού στην Τρ. Κύπρου αποτελεί την πρώτη επένδυση στη χώρα» αναφέρει καταληκτικά η EBRD.

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά