BOCY: Η μεγάλη εκστρατεία ΑΜΚ

Εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Κύπρου, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, με στόχο την άντληση περίπου 1 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων. Το βιβλίο θα είναι ανοιχτό για λίγες ώρες, ενώ το κρίσιμο ερώτημα που αιωρείται είναι η τιμή διάθεσης της μετοχής της τράπεζας, κατά πόσο δηλαδή θα είναι πάνω από 25 σεντς ή πιο κάτω.

Η διαδικασία θα προχωρήσει αφού η τράπεζα ολοκληρώσει κάποιες διαδικασίες που θα καταστήσουν απολύτως επιτυχή την ΑΜΚ. "Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές και απομένει να μετουσιωθεί σε πράξη όταν προχωρήσει η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου" αναφέρει πηγή από τα κεντρικά της Τράπεζας Κύπρου στο InBusinessNews.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα επιτρέπει στους υφιστάμενους μετόχους να συμμετέχουν με τους ακόλουθους τρεις τρόπους:

1.    Η πρώτη φάση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου περιλαμβάνει ιδιωτική τοποθέτηση σε: (i) ορισμένους θεσμικούς επενδυτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και (ii) παρόμοια καταρτισμένους επαγγελματίες θεσμικούς επενδυτές σε άλλες δικαιοδοσίες. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης επενδυτικού ενδιαφέροντος κατά την πρώτη φάση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να μελετήσει τις προσφορές που θα παραληφθούν από τους επενδυτές και να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και, εάν έτσι αποφασιστεί,  την τιμή ανά μετοχή και την κατανομή των μετοχών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

2.    Στην δεύτερη φάση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να αγοράσουν μέχρι και 20% επί του συνολικού αριθμού των μετοχών οι οποίες προσφέρθηκαν προς τους «επαγγελματίες επενδυτές» κατά την πρώτη φάση και στην ίδια τιμή (η «διαδικασία clawback»). 

3.    Επιπρόσθετα από τα πιο πάνω, μετά την έγκριση και δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου, η Τράπεζα θα διαθέσει περαιτέρω €100 εκατ. νεοκδοθείσες μετοχές (επιπρόσθετα από αυτές που θα πουληθούν κατά την πρώτη και την δεύτερη φάση) για εγγραφή από υφιστάμενους μετόχους πριν από την εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών (υπό την αίρεση της λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές).  

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»