Μπαίνει το νερό στο αυλάκι και για Ελληνική

INBusinessNews  08/07/2014 07:58
Μπαίνει το νερό στο αυλάκι και για Ελληνική

Μπαίνει το νερό στο αυλάκι και για Ελληνική

INBusinessNews  08/07/2014 07:58

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας θα καταρτιστεί σε σώμα την Τρίτη με όλες τις ενδείξεις να καταδεικνύουν πως η Ειρένα Γεωργιάδου θα αναλάβει την προεδρία και David Bonanno της Third Point τη θέση του αντιπροέδρου.

Μόλις το Συμβούλιο καταρτιστεί σε σώμα αναμένεται να τρέξει η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου στην τράπεζα. Το θέμα συζητήθηκε ήδη αρκετές φορές από το προηγούμενο Συμβούλιο αλλά αποφασίστηκε όπως την τελική απόφαση λάβει το νέο ΔΣ.

Το Συγκρότημα είχε στο πρώτο τρίμηνο του 2014 βασικά ιδία κεφάλαια 8.9% ενώ διέθετε και δύο ειδών μετατρέψιμα αξιόγραφα κεφαλαίου συνολικού ύψους 168εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ΜΑΚ1 40εκ. ευρώ και ΜΑΚ2 128εκ. ευρώ τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές αν τα πρωτοβάθμια κεφάλαια της τράπεζας πέσουν κάτω από το νέο όριο του 8%.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι μεγαλομέτοχοι της τράπεζας και κυρίως η Third Point εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε μίνα νέα αύξηση κεφαλαίου μετά από αυτήν του 2013 αν και δεν είναι κάτι που τους ενθουσιάζει.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας