BOCY: Ψάχνουν την… ενδιάμεση λύση

Τη μέση λύση που θα αφήσει ικανοποιημένους τόσο την Κεντρική και κατ’ επέκταση το Προεδρικό όσο και τους υφιστάμενους μετόχους αναζητούν πλέον οι εμπλεκόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου ως μία ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση νέων μετόχων και την τροχοδρόμηση αλλαγών στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά και το επίσημο άδειασμα του Συμβουλίου από την Κεντρική με την επιστολή που ουσιαστικά το «διατάζει» να ακυρώσει την απόφαση για διορισμό δύο αναπληρωτών εκτελεστικών διευθυντών γίνεται αντιληπτό πως τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ελάχιστα.

Από την άλλη, ο CEO της τράπεζας John Hourican, φαίνεται πως χαίρει εμπιστοσύνης στην Κεντρική αφού την αμέσως επόμενη μέρα της συνεδρίας του ΔΣ κατά την οποία αποφασίστηκε ο διορισμός αναπληρωτών αλλά και η αμφιλεγόμενη απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου βρέθηκε στο γραφείο της Γιωρκάτζη. Αν και η ενόχληση του για τους διορισμούς «σκιών» ήταν αναμενόμενη, εντούτοις, μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν δυσφορία για την εκ των υστέρων στάση που τήρησε στο θέμα της αύξησης κεφαλαίου αφού συμμετείχε στη λήψη της σχετικής απόφασης η οποία ήταν ομόφωνη.

Ένδειξη του πολεμικού κλίματος που επικρατεί πλέον και η διαρροή εσωτερικών εγγράφων που δείχνουν πως το δεξί χέρι του Hourican, Euan Hamilton προωθούσε την πώληση του Aphrodite Hills έναντι 35εκ. ευρώ την στιγμή που υπήρχε ενώπιον του πρόταση ύψους 105εκ. την οποία απέρριψε –σύμφωνα με δημοσίευμα της Σημερινής- λόγω ακαταλληλότητας του ενδιαφερόμενου επενδυτή.

Τις τελευταίες μέρες, στο τραπέζι τίθεται μία μέση λύση, με στόχο να διατηρήσει τις όποιες ισορροπίες απέμειναν μέχρι νεοτέρας. Μέλη του Συμβουλίου προτείνουν όπως η αύξηση γίνει σε δύο μέρη. Να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο η συμμετοχή νέων επενδυτών και να δοθεί ένας επιπλέον μήνας στους υφιστάμενους για να μαζέψουν κεφάλαια και να λάβουν μέρος στην αύξηση.

Αν και επίσημα δεν τέθηκε στο τραπέζι, πρόκειται για μία πρόταση που θα μπορούσε να λειτουργήσει κατευναστικά στο κλίμα που δημιουργήθηκε υπό την προϋπόθεση ότι και η τιμή έκδοσης θα ήταν σε λογικά πλαίσια τόσο για νέους όσο και για τους υφιστάμενους μετόχους.

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)