cdbbank: Deal για νέα κεφάλαια

Ψήφο εµπιστοσύνης των υφιστάµενων και των νέων µετόχων για την τράπεζα  αλλά και την κυπριακή οικονοµία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της cdbbank Κυριάκος Χριστοφή τη συμφωνία που υπογράφηκε με νέους επενδυτές για την τράπεζα.
 
«Προσβλέπουµε σε στενή συνεργασία µε τους νέους µας επενδυτές και άλλους συνεργάτες (stakeholders) µε σκοπό τη δηµιουργία επιπρόσθετης αξίας για τους πελάτες µας. Με την ευκαιρία αυτή, η cdbbank επιθυµεί να εκφράσει προς τους πελάτες και το προσωπικό της την ειλικρινή της εκτίµηση για την εµπιστοσύνη και τη συνεχή συµπαράσταση που επέδειξαν προς τον οργανισµό εν µέσω του ιδιαίτερα δύσκολου οικονοµικού περιβάλλοντος που βιώνει η χώρα µας».

Επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του InBusinessNews, η cdbbank ανακοίνωσε την υπογραφή συµφωνίας για τη σηµαντική αύξηση του κεφαλαίου της µε την οποία ενδυναµώνεται η κεφαλαιακή της βάση.  «Οι υφιστάµενοι µέτοχοι έχουν συµφωνήσει να αναλάβουν πλήρως το δικό τους µερίδιο στη νέα µετοχική κατανοµή και ένα συγκρότηµα επενδυτών από το χώρο των χρηµατο-οικονοµικών υπηρεσιών (επενδυτικές και εµπορικές τραπεζικές εργασίες),  ρωσικής εθνικότητας, µε παγκόσµιες δραστηριότητες, επίσης καθίσταται µέτοχος της τράπεζας».

Στις 10 Ιουνίου 2014, σημειώνεται, οι υφιστάµενοι και οι νέοι επενδυτές της cdbbank υπέγραψαν όλες τις σχετικές συµφωνίες. «Τα δε χρήµατα για την αύξηση του κεφαλαίου έχουν ήδη καταβληθεί σε ειδικό λογαριασµό στην cdbbank.Για την υλοποίηση των συµφωνιών παραµένει η εξασφάλιση των θεσµικών εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισµού».

Σηµαντικά οικονοµικά σηµεία:
•    ∆είκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων µετά τη νέα επένδυση: 10%
•    Λειτουργικό Κέρδος Συγκροτήµατος πριν τις προβλέψεις σύµφωνα µε τους ∆ιευθυντικούς Λογαριασµούς έως τον Απρίλιο 2014: €2.9 εκ.
•    ∆είκτης δαπανών προς έσοδα: µειώνεται από 116% το ∆εκέμβριο 2012 σε 45% τον Απρίλιο 2014

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)