Χατζηγιάννης: Υπό συνεχή αξιολόγηση οι Διευθυντές

INBusinessNews  12/06/2014 10:01
Χατζηγιάννης: Υπό συνεχή αξιολόγηση οι Διευθυντές

Χατζηγιάννης: Υπό συνεχή αξιολόγηση οι Διευθυντές

INBusinessNews  12/06/2014 10:01

Θέλοντας να αφήσει πίσω του τις κακές πρακτικές και το «αμαρτωλό» παρελθόν, ο Συνεργατισμός προχωρεί σε αυστηρότερες οδηγίες αναφορικά με την εταιρική διακυβέρνηση. Όπως δήλωσε στο InΒusinessΝews, ο πρόεδρος της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, πραγματοποιούνται σεμινάρια σε όλους τους επιτρόπους για τον ρόλο των επιτροπειών, των ΔΣ και τη σωστή εταιρική διακυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι επικαιροποιούνται οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας των ΔΣ με βάση την Ευρωπαική νομοθεσία. «Όπως και στην Ελβετία, έτσι θα υπάρξουν πολύ αυστηροί κανονισμοί για το ποιες είναι οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις, τα δικαιώματα, αλλά και το πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των μελών».

Όπως σημείωσε, όλη η ανώτερη εκτελεστική διεύθυνση του Συνεργατισμοί θα υπόκειται σε αξιολόγηση ανά τρίμηνο. Αν κριθεί η απόδοση τους μη ικανοποιητική, ο κ. Χατζηγιάννης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν από το Συνεργατισμό. Θα γίνεται συνεχής αξιολόγηση των επιτροπειών όπως καθορίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης με βάση τα εποπτικά πρότυπα της ευρωζώνης και των διεθνών τραπεζών. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Συνεργατισμός δέχτηκε τα πυρά πολιτικών κομμάτων την βδομάδα που μας πέρασε για διορισμούς στελεχών. Η αρχή έγινε με τον ΔΗΣΥ, ο οποίος ενέγειρε θέμα εμπιστοσύνης στη διοίκηση του Συνεργατισμού, αφήνοντας αιχμές ότι δεν γίνονται με σωστό τρόπο οι διορισμοί στις Επιτροπείες.  Μάλιστα και το ΑΚΕΛ συμφώνησε με τις επιφυλάξεις του ΔΗΣΥ, εκφράζοντας τον φόβο ότι στελέχη της πρώην Λαϊκής που έφυγαν από τράπεζα την οποία δεν κατάφεραν να διοικήσουν, πήγαν να σώσουν τον Συνεργατισμό. Ο κ. Χατζηγιάννης, κληθείς να απαντήσει, αρκέστηκε να πει ότι οι διορισμοί εγκρίθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα. «Από το οργανόγραμμα του Συνεργατισμού, μόνο οι 2 από τους 9 Διευθυντές ήταν εξωτερικοί».

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας