Εγκρίθηκε η Ειρένα, εκκρεμούν οι άλλοι 5

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας, όπως είχε ανακοινωθεί κατά την 40η ετήσια Γενική Συνέλευση, όταν εκλέχθηκε το νέο ΔΣ της Τράπεζας. Αν και οι 6 νέοι διορισμοί, δεν έχουν επικυρωθεί ακόμη από την Κεντρική Τράπεζα, όπως το καθορίζει η νομοθεσία, η συνεδρία του ΔΣ θα γίνει κανονικά μόνο με τα μέλη που έχουν ήδη την έγκριση της Κεντρικής. Η συνεδρία ορίστηκε με σκοπό να γίνει συζήτηση μεταξύ των μελών αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της αύξησης κεφαλαίου.
 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για τυχόν αύξηση του κεφαλαίου, εκτός κι αν ανάψει πράσινο φως την τελευταία στιγμή από την Κεντρική, ένεκα των επικείμενων stress test, διότι στην συνεδρία δεν θα εκπροσωπούνται όλοι οι μέτοχοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη άρχισε η Κεντρική  Τράπεζα να ξεσκονίζει τα βιογραφικά των 6 νέων μελών του ΔΣ, με πρώτη την Ειρένα Γεωργιάδου, να έχει πάρει την έγκριση. Ο όγκος της γραφειοκρατίας είναι μεγάλος, όπως μας λέχθηκε και έτσι η έγκριση της Κεντρικής για τα 6 νέα μέλη θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα. Η Κεντρική θα πρέπει να ελέγξει όλες τις συναλλαγές και το παρελθόν όλων των μελών της οικογένειας του κάθε Διοικητικού Συμβούλου, προκειμένου να επικυρώσει ή όχι το διορισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέλη, που απαιτούν και τη συναίνεση της Κεντρικής, είναι οι Ειρένα Γεωργιάδου, David Bonnano, Μαρίνος Γιαννόπουλος, Χριστόδουλος Χατζησταυρής, Ευριπίδης Πολυκάρπου, Γεώργιος Φεραίος. Τα μέλη που έχουν την έγκριση της Κεντρικής και θα συνεδριάσουν αύριο είναι οι: Βάσος Κωμοδρόμος, Ιωάννης Μάτσης, Μαριάννα Παντελίδου και Ανδρέας Χαρίτου.  Στο ΔΣ παραμένουν ο ανώτατος εκτελεστικός σύμβουλος Μάκης Κεραυνός και ο Γιάννος Χαριλάου ο οποίος εκπροσωπεί την Αρχιεπισκοπή.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου