Νομικά κατά της Καλογήρου θα κινηθεί ο Βγενόπουλος

Ανακοίνωαση και μάλιστα σε έντονο ύφος εξέδωσε ο πρώην πρόεδρος της Marfin Laiki, Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφορικά με την απόφαση για επιβολή κυρώσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε στελέχη της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.

Ο κ. Βγενόπουλος τονίζει: «Η απόφαση της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλλει πρόστιμα στους Διοικητικούς Συμβούλους της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ είναι αποτέλεσμα προκατάληψης, εχθρότητας και έλλειψης σεβασμού σε στοιχειώδεις αρχές αντικειμενικότητας και Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, παρά τα δημοσιεύματα και τις πολιτικές δηλώσεις που μας δυσφημούν επί 2,5 χρόνια, δεν ευρέθησαν ευθύνες ούτε για την αγορά των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε για την λογιστική τους απεικόνιση στα αποτελέσματα και τους ισολογισμούς της Τράπεζας.  Τα πρόστιμα καταλογίσθηκαν επειδή στις οικονομικές καταστάσεις και σε Ενημερωτικά Δελτία δεν έγινε παρουσίαση συνδυασμού στοιχείων που υπήρχαν στο περιεχόμενό τους ούτως ή άλλως και δεν γινόταν η αναφορά της αξιολόγησης (rating) που είχαν τα ομόλογα από συγκεκριμένους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, παρότι τα ομόλογα παρουσιάζοντο σε κατηγορίες ανάλογα με την αξιολόγησή τους και παρότι όλοι οι κίνδυνοι που είχαν σχέση με την Ελλάδα αναφέροντο ρητώς!!!».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος σημειώνει: «Όμως η πληροφόρηση αυτή, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο, δεν ήταν εμπιστευτική, ήταν δημόσια και οι επενδυτές την εγνώριζαν, ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που την εγνώριζε και ενέκρινε τα Ενημερωτικά Δελτία είχε τη δυνατότητα προ της εγκρίσεώς τους να ζητήσει αυτήν την προσθήκη, πράγμα που δεν έπραξε.  Πίσω λοιπόν από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις περί δήθεν «Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές Πληροφορίες και των Πράξεων Χειραγώγησης της Αγοράς» κρύβεται το απόλυτο τίποτα».

«Προφανώς τα πρόστιμα αυτά δεν θα ισχύσουν μετά την προσφυγή μας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου ή/και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ενώ εξετάζουμε και την προσφυγή μας εναντίον της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κας. Δ. Καλογήρου στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη» συμπληρώνει ο πρώην επικεφαλής της Marfin Laiki.

Καταληκτικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος σημειώνει: «Οι ενέργειες της κας Καλογήρου, την οποία έχουμε ήδη καταγγείλει στην Κυπριακή Ποινική Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος και συγκάλυψη σοβαρών υποθέσεων παραπλάνησης της αγοράς, μπορούν να ερμηνευθούν μόνον σαν υποστηρικτικές της κομμουνιστικής Κυβέρνησης που την διόρισε προκειμένου με την δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος των «κακών» τραπεζιτών και χωρίς καμία ουσία να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τις δικές της ευθύνες».

 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου