BOCY: Βράβευση υπηρεσιών θεματοφυλακής

Διεθνή διάκριση μετά από καιρό έλαβε η Τράπεζα Κύπρου. Συγκεκριμένα, το διεθνές αναγνωρισμένο περιοδικό Global Finance έχει απονείμει στην Τράπεζα Κύπρου το βραβείο ‘Best Sub-Custodian Bank 2014’ για την Κύπρο, σχετικά με τις υπηρεσίες θεματοφυλακής που προσφέρει. Τα κριτήρια επιλογής του καλύτερου υπο-θεματοφύλακα περιλαμβάνουν την ποιότητα και αξιοπιστία των υπηρεσιών, την αποτελεσματική εκκαθάριση των συναλλαγών, τις σχέσεις πελατών, καθώς και άλλα στοιχεία των υπηρεσιών θεματοφυλακής.

Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών θεματοφυλακής που παρέχονται στους πελάτες της Tράπεζας Κύπρου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το Τμήμα Θεματοφυλακής της Τράπεζας Κύπρου προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών θεματοφυλακής για επενδύσεις σε όλες σχεδόν τις χρηματοοικονομικές αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των αγορών της Κύπρου και της Ελλάδας.  Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν εκκαθάριση συναλλαγών, φύλαξη τίτλων, υπηρεσίες πληροφόρησης πελατών, παρακολούθηση και διεκπεραίωση εταιρικών πράξεων, εξουσιοδοτημένη εκπροσώπηση σε συνελεύσεις (proxy voting), είσπραξη τόκων και μερισμάτων, αποκοπή φορολογίας στην πηγή, και ανάκτηση φορολογίας που παρακρατήθηκε. Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου αναλαμβάνει καθήκοντα θεματοφύλακα σε ταμεία συλλογικών επενδύσεων όπως τα Διεθνή Συλλογικά Επενδυτικά Σχέδια (ICIS), τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ), και τους Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ).

«Οι υπηρεσίες θεματοφυλακής πλαισιώνουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Κεφαλαίων & Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών της Τράπεζας Κύπρου, που συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες Private Banking, Institutional Wealth Management, Investment Banking, Asset Management, και Global Brokerage».

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ