ΕΓΣ Ελληνικής: Έγκριση νέων μελών ΔΣ

Τα 10 άτομα που προσφέρθηκαν για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας ενέκρινε η 40η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Πρόκειται για τους: Ειρένα Γεωργιάδου, Μαρίνο Γιαννόπουλο, Βάσο Κωμοδρόμο, Ιωάννη Μάτση, Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Ευριπίδη Πολυκάρπου, Γεώργιο Φεραίο, Ανδρέα Χαρίτου, Χριστόδουλο Χατζησταυρή και Bonanno David Whalen.
Τα μέλη του ΔΣ δεν παρακάθισαν σε συνεδρία για να καταρτιστούν σε σώμα, αφού εκκρεμεί η συναίνεση της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τον διορισμό τους. Σε περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο κληθεί να συνεδριάσει, τότε δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα παλαιότερα μέλη που έχουν ήδη εγκριθεί από την Κεντρική.

Πρόκειται για τους Δρ. Ανδρέα Γ. Χαρίτου, Ιωάννη Α. Μάτση, Μάκη Κεραυνό, Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Βάσο Γ. Κωμοδρόμο και Ιωάννη Χ. Χαριλάου. Σε τέτοια περίπτωση, θα διοριστεί προεδρεύων του συμβουλίου από τους συμμετέχοντες.

Επόμενη συνεδρία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου οπόταν και θα εξεταστούν εκ νέου θέματα κεφαλαίου στην τράπεζα και εκφράζεται αισιοδοξία ότι μέχρι τότε θα υπάρξει και η σχετική συναίνεση της Κεντρικής. 
Εκτός απροόπτου, η Ειρένα Γεωργιάδου προορίζεται για την προεδρία του Συμβουλίου και ο David Bonanno, που εκπροσωπεί το Third Point για τη θέση του αντιπροέδρου. Ως γνωστό, ο επί εννέα χρόνια πρόεδρος του συμβουλίου Ανδρέας Παναγιώτου, έχασε το κριτήριο της ανεξαρτησίας και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος ενώ ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Κούσιος δεν προσφέρθηκε για επανεκλογή.

Εξηγήσεις για αυξήσεις

Η διοίκηση της Ελληνικής, κλήθηκε από τους μετόχους να δώσει εξηγήσεις για τις πρόσφατες μισθολογικές αυξήσεις που παραχωρήθηκαν. Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της τράπεζας, Μάκης Κεραυνός ανέφερε πως ένα οργανωμένο σύνολο που έχει να δώσει πολλές μάχες πρέπει να έχει και μονάδες για να το πράξει. Έφυγαν 165 άτομα, είπε, με μέσο όρο μισθού 6.000 ευρώ το μήνα και αντικαταστάθηκαν με άτομα που λαμβάνουν 1200 ευρώ τον μήνα. Δημιουργήθηκαν δύο νέες υπηρεσίες και 11 νέα τμήματα καθώς και η μονάδα διαχείρισης προβληματικών δανείων. «Ήδη 50 άτομα μεταφέρθηκαν σ’ αυτές και χρειάζεται να δημιουργηθεί μία ιεραρχία. Η οδηγία της Κεντρικής λέει ότι το ΔΣ και οι Ανώτεροι Διευθυντές ευθύνονται για τη δημιουργία διοικητικής ιεραρχίας».

Πρόκειται για ενέργειες που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν κάποιες και αφορούν και 70 άτομα που πρώτη φορά παίρνουν προαγωγή. Το κόστος για την τράπεζα για το 2014, εξήγησε, είναι 200χιλ. και οι αυξήσεις είναι 70-90 ευρώ κατά μέσο όρο και φθάνουν μέχρι 250 ευρώ για γενικούς διευθυντές. Οι γενικοί διευθυντές, συμπλήρωσε, υπηρετούν στις θέσεις τους εδώ και 2-3 χρόνια χωρίς να έχουν την κλίμακα. «Ακόμα και τώρα είναι άτομα που είναι 2-3 βαθμίδες κάτω από την κλίμακα που τους αναλογεί».

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)