Crown Resorts: Πέντε εταιρείες υπό διαχείριση

Διάφορες εταιρείες που συνδέονται με τον Όμιλο Ξενοδοχείων Crown Resorts έθεσε υπό διαχείριση η Τράπεζα Κύπρου. Ο Όμιλος διαθέτει τρία ξενοδοχεία σε Πρωταρά (Crown Resorts Elamaris), Λάρνακα (Crown Resorts Henipa) και Πάφο (Crown Resorts Horizon).

Πρόκειται για τις εταιρείες Ironhold Estates, Bayland Developments, C.M.A. Holdings, C.M.A. Investments,  Crown Resorts Land Development και άλλες.

Σύμφωνα με τον Managing Director του Ομίλου Κρίς Αυξεντίου, ο διορισμός Παραλήπτη-Διαχειριστή δεν επηρεάζει τη λειτουργία των ξενοδοχείων ή οποιονδήποτε άλλων επιχειρήσεων αφού η διαχείριση τους γίνεται από άλλη εταιρεία του Ομίλου, την ΑΧM Holdings, η οποία δεν τέθηκε υπό διαχείριση και δεν έχει οφειλές προς στην τράπεζα.

Οι εταιρείες που τέθηκαν υπό διαχείριση έχουν μόνο την ιδιοκτησία των κτιρίων και τίποτα άλλο, σχολίασε ο κ. Αυξεντίου. «Ούτε καν κινητά περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν στην κατοχή τους,  ούτε υπαλλήλους, ούτε συμβόλαια με προμηθευτές διότι όλα ανήκουν στην AXM Holdings».

Πάντως, ο κ. Αυξεντίου διαβλέπει αλλότρια κίνητρα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Τράπεζας Κύπρου, σημειώνοντας πως ανάλογη κίνηση με διορισμό παραλήπτη διαχειριστή για τις ίδιες εταιρείες έγινε και πριν δύο χρόνια από τη Λαϊκή Τράπεζα, η οποία τελικά απέσυρε το διορισμό όταν η εταιρεία του αποδέχθηκε, εκβιαστικά, εκατομμύρια ζημιές και επίσης κατέβαλε μετρητά 730χιλ. ευρώ.

«Ο συνολικός δανεισμός είναι 30εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 3εκ. ευρώ προέκυψαν από καθυστερημένους τόκους και ενοίκια», σχολίασε. Σημείωσε μάλιστα, πως είχε εδώ και καιρό προτείνει στην τράπεζα τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του συγκροτήματος προς όφελος της ώστε να πληρωθούν όλα τα δάνεια και να μην χρωστάει οποιοδήποτε ποσό.  «Ζητούσαμε συνάντηση και γραπτώς και προφορικώς για να συζητήσουμε το θέμα και ήμασταν διατεθειμένοι να τους δώσουμε ακίνητα για να εξοφληθούν τελείως όλες οι υποχρεώσεις προς την τράπεζα και να μην χρωστάμε τίποτα και η συνάντηση έγινε μετά την επιβολή του διαχειριστή».   

Την ίδια ώρα, ο κ. Αυξεντίου αναφέρθηκε σε αγωγή εναντίον της τράπεζας με την οποία ζητά επιστροφή 20εκ. ευρώ που  προέκυψαν από ζημιές όταν η Λαϊκή Τράπεζα τερμάτισε μονομερώς συμφωνίες διεκπεραίωσης προθεσμιακών συμβολαίων συναλλάγματος χωρίς τη συγκατάθεση του και χωρίς την υπογραφή του.

Σε επιστολή ημερομηνίας 28 του Γενάρη 2014 προς την τράπεζα, ο κ. Αυξεντίου σημειώνει χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια τα επιτόκια και τα τραπεζικά έξοδα που επιβλήθηκαν αυθαίρετα, αύξησαν  το ετήσιο κόστος του Ομίλου κατά 2εκ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Αυξεντίου διερωτήθηκε γιατί η Τράπεζα Κύπρου δεν κάνει ανάλογους χειρισμούς για τους μεγαλο-οφειλέτες της που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά αντίθετα επιλέγει να το κάνει με τη δική του εταιρεία. «Μήπως το κάνουν για τα μάτια του κόσμου;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας, πως πρότεινε ακόμα και την έκδοση δικαστικού διατάγματος προσφέροντας της τράπεζας ακίνητα δια να πληρωθούν όλα τα δάνεια και να μην χρωστάει τίποτα. «Η απάντηση ήτανε ότι θα πάρει καιρό να το εγκρίνει η διεύθυνση και προτίμησαν τον διαχειριστή. Δυστυχώς προκαλούν μόνο αναστάτωση και τίποτε περισσότερο», κατέληξε.

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους