Hourican: Φιλική προς δανειζόμενους η νομοθεσία

Τη δική του άποψη καταθέτει στην κάμερα του InBusinessNews, o CEO της Τράπεζας Κύπρου John Patrick Hourican σε σχέση με τη στασιμότητα που παρατηρείται στις αναδιαρθρώσεις δανείων και στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ευρύτερα.
Στόχος της τράπεζας σημειώνει, είναι να βρεθεί μία εναλλακτική βιώσιμη λύση. Θέλουμε η τράπεζα να μπορέσει να ανακτήσει αυτά που δάνεισε αλλά και να αντιμετωπιστούν δίκαια οι πελάτες της.
Σε πολλές περιπτώσεις, παραδέχεται, υπάρχει επιθετικός χειρισμός και άλλες αντιμετωπίζονται με συμπάθεια, αναλόγως της περίστασης.
 

 

Ο νόμος, τονίζει ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου, πρέπει να είναι αποτελεσματικός αλλά αυτή την περίοδο, στην Κύπρο δεν είναι πολύ φιλικός για τις τράπεζες.
Χρειάζεται μέσω του νόμου, ο δανειζόμενος να νιώθει πως υπάρχει moral hazard. «Ο νόμος είναι πολύ φιλικός προς τον δανειζόμενο και κατά τη γνώμη μου αυτό πρέπει να αλλάξει ώστε να κάνουμε πραγματική πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα».
Από την άλλη, σημειώνει πως θα πρέπει και οι ίδιοι να δουλέψουν βάση του πρωτοκόλλου ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι δανειζόμενοι θα αντιμετωπιστούν δίκαια.
«Στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα ενεργητικού και βέβαια να επαναφέρουμε τις καταθέσεις πίσω στο ίδρυμα ώστε να καταστεί ξανά δυνατό για το ευρύτερο καλό του τόπου».  

Δειτε Επισης

Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης