Του λιμανιού ο δρόμος

INBusinessNews  13/05/2014 09:11
Του λιμανιού ο δρόμος

Του λιμανιού ο δρόμος

INBusinessNews  13/05/2014 09:11

Η κάθοδος και της Halliburton στο λιμάνι Λάρνακας επιβεβαιώνει πως σταδιακά το λιμάνι της πόλης καθίσταται ο βασικός κόμβος εξυπηρέτησης και διαδικασιών της βιομηχανίας φυσικού αερίου.

Οι επιβεβαιωτικές και οι αρχικές γεωτρήσεις έχουν ανάγκες οι οποίες μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα από το λιμάνι Λάρνακας λόγω χώρων, την ώρα που στη Λεμεσό η επιβατική κίνηση, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι αυξημένη λόγω ξένων τουριστών.

Παράλληλα, από το υπουργείο Συγκοινωνιών διαμηνύεται ότι τα όποια συμβόλαια με εταιρείες, από τη στιγμή που υπάρχουν σχεδιασμοί για τη διπλή ανάπλαση στη Λάρνακα, θα είναι διάρκειας δύο ετών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ερευνών για το φυσικό αέριο κι έπειτα θα παρθούν οι όποιες τελικές αποφάσεις για τις μόνιμες υπηρεσίες προς τη βιομηχανία της ενέργειας.

Την ίδια ώρα η μέχρι στιγμής αστοχία της κοινοπραξίας Zenon, που κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη τουριστικού λιμανιού και μαρίνας, προκαλεί ανησυχία στην πόλη ότι αφενός δεν θα προχωρήσει η διπλή ανάπλαση και αφετέρου η πόλη θα καταστεί η βιομηχανική όπως ήταν για χρόνια με το διυλιστήριο και έπειτα τις αποθήκες καυσίμων.

Πάντως, στη Λεμεσό εκφράστηκαν ήδη προθέσεις για εξασφάλιση μεριδίου από την υπό διαμόρφωση αγορά ενέργειας, παρόλο που οι εταιρείες φαίνεται να προτιμούν τη Λάρνακα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας