Ενδείξεις για επαναφορά international property

INBusinessNews  25/04/2014 09:23
Ενδείξεις για επαναφορά international property

Ενδείξεις για επαναφορά international property

INBusinessNews  25/04/2014 09:23

Αυξημένο ενδιαφέρον από εταιρείες που ειδικεύονται σε θέματα έκδοσης βίζων και παροχής συναφών υπηρεσιών για εγγραφή θυγατρικών εταιρειών στην Κύπρο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών. 
Πρόκειται για μία θετική τάση που έρχεται να ενισχύσει το ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς Κινέζων αλλά και άλλων αγοραστών για την κυπριακή αγορά ακινήτων.

 

Σε συνάρτηση με τη βελτιωμένη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 19 Μαρτίου 2014 σε σχέση με το «Σχέδιο για κατ’ εξαίρεση Πολιτογράφηση μη Κύπριων επενδυτών/ επιχειρηματιών» υπάρχει η αντίληψη πως η αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς έχει ακόμα να προσφέρει σημαντικά στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο.
Άλλωστε και τα τελευταία ενθαρρυντικά στοιχεία του Κτηματολογίου για τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν τον Μάρτιο, αποπνέουν μία νότα αισιοδοξίας κυρίως για τις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού σε σχέση με τους ξένους αγοραστές.  Ενδιαφέρον από ξένους κυρίως για την αγορά πολυτελών ακινήτων καταγράφει και η τελευταία ανάλυση της Leaf Research για ακίνητα που ξεπερνούν τα 2εκ. ευρώ σε αξία. 
 

Πάντως, η μεγάλη πράξη που αφορά άμεσα την κινέζικη αγορά, αυτή της πώλησης του Venus Rock σε κινεζική εταιρεία ακόμα εκκρεμεί και η σχετικά «επιθετική» ανακοίνωση της Dolphin ότι δεν θα περιμένει για πάντα την China Glory, επιδέχεται αρκετών ερμηνειών.
 
Τα οφέλη πάντως, για τις εταιρείες που προχωρούν σε εγγραφή θυγατρικών στην Κύπρο είναι δεδομένα αφού η φορολογία είναι πολύ πιο χαμηλή. 
 
Αρκετές από αυτές τις εταιρείες, έχουν ήδη συνάψει συμφωνίας αποκλειστικότητας με Κύπριους developers με την προμήθεια τους να ανέρχεται σε 15-20%.  
 
Στα θετικά και η σύμπραξη κινεζικών εταιρειών με κυπριακές για απευθείας πώληση έτοιμων ακινήτων.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας