Προσφυγή στο Ανώτατο εξετάζει η Επ. Εργασίας

Ανοικτό παραμένει το μέτωπο για το ζήτημα του ωραρίου, την ώρα –μάλιστα- που το ρήγμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση διευρύνεται. Έπειτα από έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής (Πέμπτη, 14/5) οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέληξαν σε κοινό κείμενο, με το οποίο ο ΔΗΣΥ διαφωνεί.

Πάντως, η αντιπολίτευση στο κείμενό της εστιάζει σε τέσσερα βασικά σημεία:
1. Εκφράζει την απαρέσκειά της για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο το νόμο για τα ωράριο, ο οποίος ψηφίστηκε στις 7 Μαΐου από τη Βουλή.

2. Παράλληλα, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Εργασίας τονίζει ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο νόμος έχει αντισυνταγματικά ζητήματα θα μπορούσε να αναπεμφθεί στη Βουλή.

3. Αναφορικά με το νέο διάταγμα της Ζέτας Αιμιλιανίδου αναφέρεται ότι είναι πολιτική πράξη που υποσκάπτει τους θεσμούς και τη νομιμότητα, ενώ είναι ενέργεια που επιτείνει τη διατάραξη της ομαλής σχέσης κυβέρνησης και Βουλής. Σε δεύτερο σημείο αναφέρεται ότι το διάταγμα παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ενώ έρχεται σε σύγκρουση με τη Βουλή, την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι κινήσεις κυβέρνησης και υπουργού Εργασίας κλονίζουν την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.
 
4. Το τελευταίο και πιο σημαντικό σημείο της ανακοίνωσης των βουλευτών της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εργασίας αναφέρεται σε εισήγηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου προσφυγής εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης για την έκδοση νέων διαταγμάτων για τα ωράρια λειτουργίας.

Ο ΔΗΣΥ δια του βουλευτή του και μέλους της Επιτροπής Εργασίας, Νίκου Νουρή, διαφοροποίησε τη στάση του στηρίζοντας τις αποφάσεις τόσο του Προέδρου γι αναφορά του νόμου για τα ωράρια, όσο και της υπουργού Εργασίας για έκδοση διατάγματος.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!