ΠΑΣΥΛΕ: Μπράβο στην υπουργό για το θάρρος της

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ότι ο νόμος που θεσπίστηκε από την Βουλή των Aντιπροσώπων για το ωράριο ήταν ασύμβατος  με την αρχή διάκρισης των εξουσιών, με την αρχή της ισότητας που απορρέει από το άρθρο 29 του Συντάγματος και με το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος ή επίδοσης σε απασχόληση.

«Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς την έντιμη υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου,  που είχε το θάρρος να σώσει στο παρα-ένα χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς και να αποτρέψει το χάος που θα προκαλείτο στο λιανικό εμπόριο, μεσούσης της τουριστικής περιόδου» αναφέρει ακόμη ο Σύνδεσμος.  

Παράλληλα, τονίζεται ότι: «Με το διάταγμα, δίνεται χρόνος προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για σοβαρό προβληματισμό και τεκμηριωμένες αποφάσεις που να στοχεύουν στην τόνωση της οικονομίας, αλλά και τη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας».

Καταληκτικά αναφέρεται: «Ως Σύνδεσμος πάντα τονίζαμε την ανάγκη να μην παρθούν βιαστικές αποφάσεις και να αποφεύγονταν οι πειραματισμοί. Δυστυχώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, θέσπισε ένα νόμο βεβιασμένα και ατεκμηρίωτα, που εκτός των συνταγματικών ερωτημάτων που τίθενται ήταν και συναλλαγή συμφερόντων προς όφελος συγκριμένων επαγγελματικών ομάδων που συνήθισαν να λειτουργούν με μονοπωλιακό καθεστώς και εις βάρος του δικαιώματος των καταναλωτών για επιλογή και σύγκριση».
 

 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο