Το ΕΒΕ Λευκωσίας ζητά ίση μεταχείριση στο θέμα ωραρίου

Ανακοίνωση σχετικά με το επίμαχο θέμα του ωραρίου εξέδωσε το ΕΒΕ Λευκωσίας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι απαιτεί δίκαιη μεταχείριση με τις άλλες πόλεις της Κύπρου.

Πιο ειδικά στην ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται: «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας, παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις τελευταίες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων αναφορικά με την επιχειρούμενη ρύθμιση των ωραρίων λειτουργίας των Καταστημάτων τις Κυριακές στη βάση χειμερινής και θερινής περιόδου».

Παράλληλα, σημειώνεται: «Την ίδια ανησυχία εκφράζει και από το γεγονός ότι επιχειρείται  ο καθορισμός τουριστικών ζωνών που εκ των πραγμάτων δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις τόσο στις αξίες των ακινήτων, όσο και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των καταστηματαρχών που ευρίσκονται εντός των τουριστικών περιοχών και αυτούς που βρίσκονται εκτός».

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, μια ανάλογη ρύθμιση θα είναι καταστροφική για το λιανικό εμπόριο στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων της πρωτεύουσας» τονίζει το ΕΒΕ Λευκωσίας.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ανυπαρξία τουριστικού ρεύματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η μετακίνηση του γηγενούς πληθυσμού προς τις παράλιες πόλεις τα Σαββατοκύριακα, αλλά και η γειτνίαση με τα κατεχόμενα στα οποία οι αγορές λειτουργούν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους η Λευκωσία δεν μπορεί να τύχει αυτής της μεταχείρισης αφού θα υποχρεώσει ουσιαστικά και πραγματικά τα καταστήματα στη Λευκωσία να παραμείνουν σε απραξία ολόχρονα.

Καταληκτικά το ΕΒΕ σημειώνει: «Με βάση τα πιο πάνω, θέση του ΕΒΕ Λευκωσίας είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός θερινού και χειμερινού ωραρίου καθώς και καθορισμός των τουριστικών ζωνών. Οποιεσδήποτε διευθετήσεις γίνουν για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στις άλλες επαρχίες να ισχύει απαραίτητα και για την Λευκωσία».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης