Aρτοποιεία: Μόνο ειδικά καταστήματα τις Κυριακές

Διαφωνούν με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η υπουργός Εργασίας τα Αρτοποιεία. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αρτοποιών Λάκης Σαββίδης, μιλώντας στο InBusinessNews, τόνισε ότι τα ειδικά καταστήματα κατοχυρώθηκαν, με νομοθεσία το 2006, να λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως. 

«Εμείς μάλιστα κερδίσαμε και σχετική υπόθεση παλαιότερα στο Δικαστήριο. Θέλουμε να παραμείνει η νομοθεσία του 2006», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρτοποιών ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της ΠΟΒΕΚ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση «δεν έχει ακούσει τις φωνές των χιλιάδων μικρομεσαίων, ούτε και την πλειοψηφία της Βουλής και επιδιώκει να μονιμοποιήσει τη φιλελευθεροποίηση του ωραρίου, εξυπηρετώντας μια δεκάδα πολυκαταστημάτων και κλείνοντας τα ώτα στην κραυγή αγωνίας και στα παραδείγματα κλεισίματος εκατοντάδων επιχειρήσεων». 

Η ΠΟΒΕΚ, είπε, ζητά να υπάρχουν ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων με βάση τη νομοθεσία και αυτά θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλη την Κύπρο. Σημείωσε ακόμα ότι «η ισοπεδωτική προσέγγιση της Κυριακής, ή όλα κλειστά ή όλα ανοιχτά, εμάς μας βρίσκει κάθετα αντίθετους». 

 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ