Oι καταναλωτές θέλουν το νέο ωράριο

Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εξυπηρετεί τους καταναλωτές και εξασφαλίζει το αναφαίρετο δικαίωμά τους για επιλογή, τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΣΚ, η Υπουργός Εργασίας έχει καταθέσει κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές, όπως δηλαδή συμβαίνει τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο στην Κύπρο.

 

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε μέσα από την έκδοση διαταγμάτων, οι καταναλωτές φαίνεται ότι έχουν αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή και προβαίνουν σε αγορές και την Κυριακή.

Το δικαίωμα της επιλογής τόσο προϊόντων όσο και τιμών οποτεδήποτε, είναι για τους καταναλωτές πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνεται σεβαστό, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί τις καθημερινές είναι θεμιτό οι καταναλωτές να έχουν επιλογή αλλά τις Κυριακές όχι.

Τέλος, δηλώνει πως με βάση το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η Υπουργός Εργασίας, αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο ΚΣΚ θεωρεί ότι καλύπτει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι οι παράμετροι αυτοί της νομοθεσίας θα γίνουν σεβαστές και θα τηρηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα να υπάρχουν και οι ανάλογοι έλεγχοι.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά