Αυτοκίνητο: Τα πιο δημοφιλή μοντέλα του 2015

Με τα μικρά αυτοκίνητα, τόσο από πλευράς αμαξώματος όσο και από πλευράς κυβισμού, να κυριαρχούν συμπληρώνεται η λίστα με τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα σε σχέση με τις πωλήσεις που κατέγραψαν στην Κύπρο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Αξίζει παράλληλα, να σημειωθεί όλα τα αυτοκίνητα της σχετικής λίστας είναι κατηγορίας hatchback ή SUV, εικόνα που παρουσιάζει και την τάση των αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο ρεπορτάζ απορρέουν από τις μελέτες της εταιρείας Innosoft, η οποία επεξεργάζεται τα εν λόγω δεδομένα για τον Σύνδεσμο Εισαγωγής Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ).

Σημειώνεται, μάλιστα ότι αύξηση της τάξης του 16% καταγράφεται στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν συνολικά 2.434 καινούργια αυτοκίνητα, σε σχέση με πωλήσεις της τάξης των 2.099 την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Σημειώνεται ότι λόγω λάθους σε αρχικά στοιχεία που εξασφάλισε το InBusinessNews προέκυψε λανθασμένος καταρτισμός της λίστας με τα 10 πρώτα σε πωλήσεις αυτοκινήτα του 2015. Ακολουθεί η ανανεωμένη λίστα με τους ορθούς αριθμούς.


Στην πρώτη θέση των πωλήσεων βρίσκεται το Kia Rio, το οποίο κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους πέτυχε πωλήσεις της τάξης των 195 οχημάτων στην Κύπρο. Τα Kia εισάγει στην Κύπρο η εταιρεία Loutsios & Sons.
 


Δεύτερο από πλευράς πωλήσεων κατατάσσεται το Nissan Qashqai, το οποίο πέτυχε πωλήσεις ύψους 144 οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα εισάγει στην Κύπρο ο όμιλος Πηλακούτα.


Την πρώτη τριάδα, της λίστας των αυτοκινήτων με τις υψηλότερες πωλήσεις, συμπληρώνει το Ford Fiesta, το οποίο πραγματοποίησε πωλήσεις της τάξης των 119 οχημάτων. Τα Ford εισάγει στην Κύπρο η Michaels Automotive.
 


Ακολουθεί το Toyota Yaris, το οποίου πούλησε 109 οχήματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η εταιρεία Δικράν Ουζουνιάν εισάγει και πωλεί τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Κύπρο, τα οποία φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια παρουσίας στη χώρα. 
 


Πέμπτο στη λίστα με τις υψηλότερες πωλήσεις κατατάσσεται το Golf της γερμανικής Volkswagen, το οποίο διέθεσε συνολικά 108 οχήματα στο πρώτο τρίμηνο. Τα Volkswagen στην Κύπρο αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Unicars.


Το μοντέλο XC60 της σουηδικής Volvo, βρίσκεται στην έβδομη θέση των πωλήσεων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πούλησε, το πρώτο τρίμηνο του έτους, 87 οχήματα. Τα Volvo φτάνουν στην Κύπρο από τον όμιλο Σιακόλα και πιο συγκεκριμένα από την εταιρεία CTC Automotive.


Έβδομο κατατάσσεται το EVOQUE της Land Rover, το οποίο εντός των πρώτων τριών μηνών του 2015 πέτυχε συνολικές πωλήσεις 71 οχημάτων. Η μάρκα εισάγεται στην Κύπρο από τον όμιλο Πηλακούτα.


Όγδοο μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις εντός 2015, είναι το Kuga της Ford με συνολικές πωλήσεις 65 αυτοκινήτων.
 


Το RAV 4 της Toyota βρίσκεται στην έννατη θέση της σχετικής λίστας, το οποίο εντός των πρώτων τριών μηνών πούλησε στην Κύπρο 63 οχήματα.
 


Άλλο ένα αυτοκίνητο της ιαπωνικής Toyota βρίσκεται στη λίστα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και πιο συγκεκριμένο το μοντέλο Auris, το οποίο κατέγραψε πωλήσεις 58 οχημάτων.

Δειτε Επισης

Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar