ΟΕΒ: Η Βουλή να ψηφίσει το ν/σ Αιμιλιανίδου

Ανακοίνωση αναφορικά με το ζήτημα ρύθμισης των ωραρίων εξέδωσε η ΟΕΒ τονίζοντας: «Μοναδική ευκαιρία έχει ενώπιον του το Κοινοβούλιο για ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά τρόπο μόνιμο, δίκαιο και παραγωγικό,  αφήνοντας οριστικά πίσω τρεις δεκαετίες ατολμίας, αβεβαιότητας και άγονης αντιπαράθεσης».

Παράλληλα, η ΟΕΒ αναφέρει ότι διαχρονικά η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας στηρίζεται στην κατανάλωση. «Ολόχρονα υποδέχεται τουρίστες και περιηγητές υπερδιπλάσιους του γηγενούς πληθυσμού και ο διαμελισμός της επικράτειας της πατρίδας μας σε περιοχές τουριστικές και μη, συνιστά τεράστιο λάθος» συμπληρώνει η Ομοσπονδία. Εξάλλου, η ΟΕΒ συμπληρώνει: «Το λάθος αυτό που εφαρμόστηκε επί έτη πολλά, δημιούργησε σοβαρές στρεβλώσεις, ευνόησε τον αθέμιτο ανταγωνισμό και ζημίωσε την οικονομία του τόπου».

Συμφωνώντας με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η ΟΕΒ αναφέρει: «Η λύση που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας προσδίδει για πρώτη φορά κατά τρόπο μόνιμο, ισότιμη μεταχείριση σε όλους τους επαγγελματίες του λιανικού  εμπορίου, επιτρέπει τον προγραμματισμό των αναπτύξεων και των επενδύσεων, απελευθερώνει την ευχέρεια βέλτιστης αξιοποίησης της επιχειρηματικής μονάδας».

«Όλα αυτά θα δημιουργήσουν πολλές νέες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και  θα αναθερμάνουν το λιανικό εμπόριο με ορατά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο περιβάλλον μέσα από τα Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας για επιδότηση της απασχόλησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου» τονίζει η ΟΕΒ.

Καταληκτικά αναφέρεται: «Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί το Κοινοβούλιο να εγκρίνει ως έχουν κατατεθεί τους προτεινόμενους Κανονισμούς, οι οποίοι συνιστούν προαπαιτούμενο για την προώθηση του νομοσχεδίου που αφορά τους εργαζόμενους. Με το τροποποιητικό νομοσχέδιο που συνοδεύει τους Κανονισμούς, ενισχύεται το πλέγμα προστασίας και ωφελημάτων των εργαζομένων κατά τρόπο ολοκληρωμένο εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ισορροπία ανάμεσα σε δύο εξίσου σημαντικά κοινωνικά αγαθά: από την μία την απελευθέρωση των δυνάμεων της αγοράς και από την άλλη την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών και όρων απασχόλησης  για όσους παρέχουν μισθωτή εργασία».

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο