POP Life: Πήρε τον παλιό Ορφανίδη στο Παλιομέτοχο

Με γοργούς ρυθμούς επεκτείνει την αλυσίδα υπεραγορών της η εταιρεία POP Life, αφού μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ανοίξει το 10ο κατάστημα του ομίλου. Η νέα υπεραγορά θα ανοίξει εκεί όπου μέχρι πέρσι λειτουργούσε κατάστημα της αλυσίδας Ορφανίδη στο Παλιομέτοχο.

Η στροφή της POP Life από το γενικό εμπόριο και την εισαγωγή προϊόντων μέσω παράλληλου εμπορίου στη συμβατική μορφή υπεραγοράς φαίνεται να πετυχαίνει, αφού πλέον η αλυσίδα έχει παγκύπρια παρουσία, σύντομα θα ανοίξει το δέκατο μαγαζί της ενώ εντός των επόμενων μηνών θα ανοίξει άλλη μια υπεραγορά.

Σήμερα ο όμιλος λειτουργεί τρία καταστήματα στη Λεμεσό, δύο στη Λευκωσία (εξαιρείται το υπό σχεδιασμό μαγαζί στο Παλιομέτοχο), δύο στην Πάφο και από ένα σε Λάρνακα και Παραλίμνι.

Την ίδια ώρα, το περιβάλλον στο εμπόριο συνεχίζει να μεταβάλλεται με μικρότερες, μέχρι πρόσφατα, αλυσίδες να μετατρέπονται σε σημαντικούς –πλέον- παίκτες του λιανεμπορίου. Παράλληλα, οι discounters (Lidl, Smart και Plus) δίνουν τη δική τους μάχη, ενώ καταλαμβάνουν περίπου το 20% από τον συνολικό τζίρο στο λιανικό εμπόριο.

Ο μειωμένος κύκλος εργασιών στο εμπόριο σε σύγκριση με τα προ πενταετίας δεδομένα αποτελεί σημαντική παράμετρο για τις μελλοντικές συνθήκες στο εμπόριο. Η εξασφάλιση μεριδίου αγοράς σε συνάρτηση τον ενισχυμένο τζίρο που υπολογίζεται να πραγματοποιείται σε μερικά χρόνια, καταστούν τις σημερινές εξελίξεις καθοριστικές για το μέλλον του κλάδου. Και όλα αυτά σε μια αγορά που δεν έχει πλέον τον μεγάλο κυρίαρχο από πλευράς καταστημάτων και πωλήσεων, όπως ήταν πάλαι ποτέ κραταιά αλυσίδα υπεραγορών Ορφανίδη.  

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»