Εσχάτη των ποινών για την Display Art

Για πρώτη φορά στα ιστορικά το ΕΒΕ Λευκωσίας προχώρησε σε διαγραφή μέλους του. Η εσχάτη των ποινών του Επιμελητηρίου αφορά την εταιρεία Display Art και η διαγραφή έγινε για τρεις βασικούς λόγους, τους οποίους επικαλέστηκε το ΕΒΕ για την απόφασή του και άπτονται της υπόθεσης με το φεστιβάλ μπίρας στη Λευκωσία.

Το κατηγορητήριο στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση του ΕΒΕ για διαγραφή της Display Art αφορά αντιστράτευση της εταιρείας κατά των συμφερόντων του Επιμελητηρίου, βάσει συγκεκριμένου άρθρου στο καταστατικό του.

Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους το ΕΒΕ Λευκωσίας διέγραψε την εταιρεία είναι:
1. Η Display Art κίνησε αγωγή κατά του ΕΒΕ Λευκωσίας, δίνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα πως αντιστρατεύται τα συμφέροντα του Επιμελητηρίου.
2. Η Display Art επιχείρησε να εξασφαλίσει έκδοση διατάγματος από το Δικαστήριο για να μην διεξαχθεί το φεστιβάλ μπίρας, που για χρόνια ΕΒΕ και εταιρεία υλοποιούσαν σε συνεργασία.
3. Το 2013 η εταιρεία ενημέρωσε ΕΒΕ, Δήμο Λευκωσίας και Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ότι δεν ενδιαφέρεται για το φεστιβάλ μπίρας, ενώ φέτος λέει ψευδώς –κατά το ΕΒΕ- ότι δεν λέχθηκε κάτι τέτοιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ιδιαίτερα αυστηρή ποινή λαμβάνεται για πρώτη φορά από το ΕΒΕ, το οποίο θεωρεί ως ακραίες και απαράδεκτες τις ενέργειες της Display Art.

Display Art: Προχώρησαν
σε διαγραφή και δεν μας ενημέρωσαν

Το InBusinessNews επικοινώνησε και με την πλευρά της εταιρείας προκειμένου να καταγράψει και τη δική της θέση για το θέμα διαγραφής της από το ΕΒΕ Λευκωσίας.

Ο γενικός διευθυντής της Display Art, Σάββας Νικολάου, αφού εξέφρασε την έκπληξή του για την εξέλιξη και τόνισε πως ενημερώνεται για το ζήτημα από το InBusinessNews σημείωσε: «Είναι λυπηρή εξέλιξη η διαγραφή μας μετά από 30 χρόνια συμμετοχής μας στο ΕΒΕ Λευκωσίας. Παρόλα αυτά θέλω να τονίσω πως δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις εργασίες, τους πελάτες και τα πλάνα μας για επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν έφτασε τίποτε γραπτώς και σε επίσημη μορφή στα γραφεία της εταιρείας, ενώ οφείλω να ενημερώνω και τους μετόχους».

Αναφερόμενος στους λόγους που το ΕΒΕ επικαλείται για τη διαγραφή της εταιρείας ο κ. Νικολάου τονίζει: «Νομικά κινηθήκαμε προς διασφάλιση της εμπορικής επωνυμίας και του σήματος που δημιουργήσαμε για το Beer Festival, αφού θεωρούμε πως αυτό που χρησιμοποιεί ο Δήμος Λευκωσίας, το ΕΒΕ και η ΕΤΑΠ είναι παραπλήσια του δικού μας, το οποίο για χρόνια προωθούμε στην αγορά. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια. Για το θέμα που αφορά δήθεν πρόθεσή μου να μην ασχοληθώ ξανά με το φεστιβάλ μπίρας έχω να πω: ουδέν αναληθέστερον. Να μου εξηγήσουν αυτοί που το λένε υπό ποίες συνθήκες και πότε εξέφρασα τέτοια θέση».

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης