Μιτσίδης: Σχεδόν 1 εκ. οι ζημιές στο εξάμηνο

Ζημιές της τάξης των 975 χιλιάδων ευρώ καταγράφει στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία Μιτσίδης, σε σύγκριση με ζημιές 139 χιλιάδων το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

Την ίδια ώρα περιορισμένα είναι τα εισοδήματα του ομίλου τα οποία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στα 18,3 εκ. ευρώ σε σχέση με 20,4 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Η πτώση στον κύκλο εργασιών ανέρχεται σε ποσοστό 10,3%.

Το μικτό κέρδος του ομίλου Μιτσίδης για τους πρώτους έξι μήνες του 2014 ανήλθε σε 3,8 εκ. ευρώ σε σχέση με μικτό κέρδος της τάξης των 4,8 εκ. ευρώ την αντιστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 20,8%.

Η εταιρεία αναφερόμενη στις συνθήκες που επικρατούν εντός και εκτός συνόρων τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της σχετική με τα εξαμηνιαία αποτελέσματα:
-Κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου το Συγκρότημα είχε υποστεί ζημιά ύψους €375.431, η οποία αντιπροσώπευε τραπεζικές καταθέσεις που κατείχε εταιρεία του Συγκροτήματος στην Λαϊκή Τράπεζα και οι οποίες είχαν υποστεί απομείωση, μετά την απόφαση του Eurogroup στις 26 Μαρτίου 2013.

-Τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανήλθαν σε €693.451, σε σύγκριση με €797.444 κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Παράλληλα, αναφέρεται: «Οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες επικρατούν στην Ευρωζώνη, επηρεάζουν τις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς και την πραγματική οικονομία, και δημιουργούν μια παρατεταμένη πιστωτική κρίση. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω εξελίξεων, κατά την ημερομηνία έκδοσης της Ενδιάμεσης Κατάστασης υπάρχει συνεχής αβεβαιότητα στην αγορά, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος στο μέλλον.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι δεν δύναται να προβλεφθεί κατά πόσον η πιο πάνω τάση των αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης. Τα αποτελέσματα  του  Συγκροτήματος  επηρεάζονται  σημαντικά  και  από  το  κόστος  των πρώτων υλών και ιδιαίτερα από τις διεθνείς τιμές των σιτηρών.
Δεν  υπάρχουν  άλλα  ουσιώδη  γεγονότα  και  συναλλαγές  που  έλαβαν  χώρα  κατά  τη διάρκεια της περιόδου, τα οποία να είχαν αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας».

 

Δειτε Επισης

Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης