Η Κύπρος των αλυσίδων καφέ

Οι Κύπριοι αγαπούν τον καφέ και τους αρέσει να περνούν χρόνο στις καφετέριες που βρίσκονται σε όλο το νησί μας. Το InBusinessNews παρουσιάζει μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφετεριών που έχουν παρουσία τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου.

Η αλυσίδα καφέ Starbucks ήρθε στην Κύπρο το Δεκέμβριο του 2003 από τον Όμιλο Μαρινόπουλου, με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στο κέντρο της Λευκωσίας και μέσα σε 11 χρόνια, λειτουργούν με  9 καταστήματα σε 4 πόλεις: 3 στη Λευκωσία, 4 στη Λεμεσό, 1 στην Πάφο και 1 στη Λάρνακα. Η εταιρεία εργοδοτεί στην Κύπρο 89 partners.

Αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου, η εταιρεία αναφέρει: «Στα Starbucks θέλουμε να κάνουμε καθημερινά πράξη τη δέσμευσή μας, προσφέροντας την ιδανική σχέση ποιότητας, ποσότητας και τιμής. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας στην Κύπρο, διατηρούμε την ηγετική μας θέση ως οι ειδικοί του καφέ και είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών σε επίπεδο ποιότητας, καινοτομίας και εξυπηρέτησης, μέσα από την εμπειρία Starbucks. Γι’ αυτό, το κυπριακό κοινό μας «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να μας εμπιστεύεται, εκτιμώντας την αξία των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματά μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την εμπειρία Starbucks σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές, γι’ αυτό και αναζητούμε διαρκώς νέες ευκαιρίες ανάπτυξης του δικτύου μας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επένδυσης μας στην Κυπριακή αγορά, βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία ανακαίνισης των καταστημάτων μας. Η αρχή έχει γίνει με το κατάστημά μας στη Λεμεσό, στην περιοχή των δικαστηρίων, που ανακαινίστηκε πρόσφατα και σύντομα θα υπάρχουν και άλλες εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Η COSTA COFFEE διαθέτει 18 καταστήματα. Το πρώτο κατάστημα Costa Coffee άνοιξε τις πόρτες του Απρίλιο 2005 στο κέντρο της Λευκωσίας, το οποίο είναι και το πιο μεγάλο Costa παγκοσμίως.

Τα 7 καταστήματα βρίσκονται στην επαρχία Λευκωσίας, 1 στον Πρωταρά, 1 στην Αγία Νάπα, 1 στο κέντρο της Λάρνακας, 3 στην Λεμεσό συν ακόμη ένα στο Fasouri Waterpark, 1 στο Aphrodite Hills Resort, 1 στο Kings Avenue Mall στην Πάφο, 1 στο αεροδρόμιο Πάφου (αφίξεις) και 1 στο αεροδρόμιο Λάρνακας (αναχωρήσεις). Στην εταιρία εργάζονται 150 άτομα (εξαιρούνται οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου).
Σχετικά με τα σχέδια επέκτασης της αλυσίδας, η εταιρεία ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο ανάπτυξής το οποίο ακολουθείται πιστά. «Υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις οι οποίες θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον».

Η αυστραλέζικη αλυσίδα GLORIA JEAN’S COFFEES, τα δικαιώματα της οποίας έχει η C C Coffee Company Ltd, διαθέτει 10 καταστήματα (6 Λευκωσία, 1 Λάρνακα, 1 Λεμεσό, 1 Πρωταρά και 1 Αγία Νάπα). Το πρώτο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2006. Η εταιρεία εργοδοτεί 110 υπαλλήλους.

Η αμερικανική αλυσίδα COFFEE BEANERY ήρθε στην Κύπρο πρώτη φορά το 2006. Το 2012 η Stepagor Ltd εξαγόρασε τα δικαιώματα. Λειτουργεί τέσσερα καταστήματα στη Λευκωσία και το πλάνο επέκτασης περιλαμβάνει τη δημιουργία τεσσάρων καφεστιατορίων στα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία επίσης αντιπροσωπεύει τα Ελληνικά Frozen Yogurt YOGOLICIOUS, ενώ απασχολεί 50 άτομα προσωπικό.  

Η Coffee Island ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο στο κέντρο της πόλης της Πάτρας. Από τότε η Coffee Island έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο franchise 183 καταστημάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Αλβανία. Το 2010, στα καταστήματα εντάχθηκαν οι υπηρεσίες coffee-on-the-go υιοθετώντας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε όρθιους και διερχομένους.
Στην Κύπρο η Coffee Island έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 31 καταστημάτων: 14 στην επαρχία Λευκωσίας, 7 στην επαρχία Λεμεσού, 6 στην επαρχία Λάρνακας, 3 στην επαρχία Πάφου και 1 στην επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «από το 2006 η εταιρεία διαθέτει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία, ώστε να προμηθεύει τα καταστήματα της αλυσίδας της με μία μεγάλη ποικιλία καφέδων. Το 2012 οι μονάδες παραγωγής διπλασιάστηκαν και οι αποθήκες επεκτάθηκαν ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα στα πλαίσια της συνεχόμενης επέκτασης του δικτύου της».

Αναφορικά με τα μελλοντικά πλάνα της αλυσίδας, «το μεγάλο στοίχημα είναι η εξάπλωση στη Ρουμανία και την Αλβανία. πέραν των πρώτων καταστημάτων που λειτουργούν ήδη από τον Αύγουστο του 2012 στην πόλη της Τιμισοάρα και από τον Μάιο του 2013 στα Τίρανα αντίστοιχα, καθώς επίσης και η εξάπλωση του δικτύου Ευρωπαϊκές χώρες και σε χώρες της Μέσης Ανατολής».

Η εταιρεία Coffee Lovers Ltd λειτουργεί 4 καταστήματα PRESSE CAFΕ στη Λευκωσία (Λεωφόρος Σταυρού, Λεωφόρος Αρχ. Κυπριανού 34 στο Στρόβολο, Λακατάμια, και εντός του Komanetsi Aquatic and Fitness Center). Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στις 25 Μαρτίου 2011. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «στο παρόν στάδιο δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα αλλά φυσικά όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται». Η εταιρεία εργοδοτεί 35-50 υπαλλήλους. 

H Caffè Nero ξεκίνησε τη δυναμική της πορεία στην κυπριακή αγορά τον Ιούνιο του 2013. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο Mackenzy Food Plaza στη Λάρνακα και λίγους μήνες μετά άνοιξε στο εμπορικό κέντρο της Πάφου Kings Avenue Mall και στην Ονασαγόρου στη Λευκωσία. Φέτος, η αλυσίδα άνοιξε νέο κατάστημα στη Μαρίνα Λεμεσού. Συνολικά, στα Caffè Nero εργοδοτούνται περίπου 80 άτομα. Η βρετανική αλυσίδα βρίσκεται στην Κύπρο από την PHC Franchised Restaurants.

 

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls