Ανανεώνεται το διάταγμα για ελεύθερο ωράριο

Νέο διάταγμα για να συνεχίσει να ισχύει το ελεύθερο ωράριο μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο, διάταγμα το οποίο θα εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πηγές του InBusinessNews που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, το Υπουργικό λαμβάνει τη συγκεκριμένη απόφαση ως ένα ενδιάμεσο μέτρο, προκειμένου στην πορεία να αποφασιστεί κάποια μόνιμη λύση για το εμπόριο.

Οι φωνές διαμαρτυρίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές -υπέρ ή κατά του μέτρου- οδηγούν την κυβέρνηση να ψάξει για τη ρύθμιση αυτή που θα ικανοποιήσει τις περισσότερες δυνατές ομάδες που ασχολούνται με το κυπριακό εμπόριο.

Εντός της τρέχουσας ημέρας (Τετάρτη, 27 Αυγούστου) αναμένεται η έκδοση του σχετικού διατάγματος έπειτα και από σχετική έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει έχοντας και το εν λόγω ζήτημα στην ατζέντα του.

Aνακοίνωση Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, "το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μετά από σχετική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την επέκταση της ισχύος των τουριστικών διαταγμάτων μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου του 2014 με τις ίδιες ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τόσο κατά τις καθημερινές όσο και κατά την Κυριακή. Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Υπουργό Εργασίας να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς σε ό,τι αφορά την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου πλαισίου σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας στο λιανικό εμπόριο". 

Ερωτηθείς για την απόφαση σε σχέση με το ωράριο καταστημάτων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "θεωρήθηκε ότι το πρόγραμμα αυτό ευνοεί την αύξηση της απασχόλησης αυτό το διάστημα. Επειδή η Κυβέρνηση θέλει να είναι ισορροπημένη προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να παραγνωρίζιε και τα αιτήματα των μικρομεσαίων και καταστηματαρχών, δίνει αυτή την παράταση και την ίδια ώρα εξουσιοδοτεί την Υπουργό Εργασίας να συνεχίσει ώστε να εξευρεθεί το πιο ισορροπημένο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, για να ικανοποιηθούν όλοι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει αυτή τη στιγμή η κυπριακή οικονομία και στο πλαίσιο της ώθησης της ανάπτυξης που θέλει να δώσει η Κυβέρνηση".    

 

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls