Απαίτηση για ελεύθερο ωράριο

Ανανέωση του διατάγματος για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές,  ζητά η Επιτροπή Φορέων Λιανικού Εμπορίου.

Μετά και τις πληροφορίες που φέρουν το Υπουργείο Εργασίας να καταργεί από την 1η Σεπτεμβρίου το ελεύθερο ωράριο, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του Εμπορίου, διοργάνωσε συνέντευξη τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα. 

«Είμαστε εδώ για να καλέσουμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια καταστροφική για το εμπόριο κίνηση, σε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα για την οικονομία και την κοινωνία» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου.

Πρόκειται για μια κίνηση, τόνισε ο κ. Αντωνίου, που δεν θα ωφελήσει κανένα εκτός από συγκεκριμένα συμφέροντα. «Θα πετάξει στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους, θα ανακόψει το ανοδικό ρεύμα της λιανικής και θα επιβάλει στους καταναλωτές λιγότερες και πιο ακριβές επιλογές» συμπλήρωσε. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έγινε αναφορά και στους 6.000 εργαζομένους που θα προστεθούν στον κατάλογο των ανέργων σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί το διάταγμα.

«Η πρόσληψη 6.000 συμπολιτών μας φέρνει στα ταμεία του κράτους 470.000 μηνιαίως ή 5,6 εκ. ευρώ ετησίως από τις συνεισφορές των επιχειρήσεων, τα οποία θα διακοπούν» τόνισε επίσης ο  γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν: 
Παγκύπριο Σωματείο Φρουταριών
Παγκύπριος Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων- ΠΑΣΥΜΕ Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών  
Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου.
Εκπρόσωποι των Συνδέσμων εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στην επαναφορά των τουριστικών ζωνών. 

 Ερευνα απόψεων καταναλωτών για τα νέα ωράρια υπεραγορών και εμπορικών καταστημάτων που διεξήχθη από την εταιρεία Pulse και παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου, με δείγμα 1009 συνεντεύξεις σε όλη την Κύπρο τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2014, αναφέρει:

•    63% δηλώνουν ότι έχουν θετική/μάλλον θετική άποψη για την ελευθεροποίηση του ωραρίου εμπορικών καταστημάτων και υπεραγορών.
•    75% δηλώνουν ότι σίγουρα/μάλλον τους βολεύει η αύξηση του ωραρίου εμπορικών καταστημάτων και υπεραγορών.
•    64%και 63%δηλώνουν ότι σίγουρα/μάλλον συμφωνούν οι υπεραγορές και τα καταστήματα αντίστοιχα να έχουν το δικαίωμα να είναι ανοικτά όλες τις μέρες τις εβδομάδας.
•    59% και 60% δηλώνουν ότι σίγουρα/μάλλον συμφωνούν οι υπεραγορές και τα καταστήματα αντίστοιχα να έχουν το δικαίωμα να είναι ανοικτά μέχρι τις βραδινές ώρες.
•    Η επισκεψιμότητα των υπεραγορών και εμπορικών καταστημάτων κατά τις πρόσθετες ώρες/μέρες είναι ψηλότερη σε σχέση με πέρσι.
•    72% δηλώνουν ότι επισκέφθηκαν (κατά τις πρόσθετες ώρες/μέρες) είτε υπεραγορά, είτε εμπορικό κατάστημα τον τελευταίο ένα μήνα, (+11% σε σχέση με πέρσι).
•    88% δηλώνουν ότι επισκέφθηκαν (κατά τις πρόσθετες ώρες/μέρες) είτε υπεραγορά, είτε εμπορικό κατάστημα τον τελευταίο ένα χρόνο.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού