Ωράριο: Φωνές από αγορά, συστάσεις υπομονής από Ζέτα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι όποιες ζυμώσεις αναφορικά με το ελεύθερο ωράριο, την ώρα που οι φωνές διαμαρτυρίας για τις πληροφορίες ότι το μέτρο δεν θα συνεχιστεί εντείνονται.

Τόσο ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου όσο και ο Σύνδεσμος Νεοπροσληφθέντων, που δημιουργήθηκε από άτομα που εξασφάλισαν εργασία λόγω ακριβώς του μέτρου απελευθέρωσης του ωραρίου, ενίστανται σε πιθανή άρση του μέτρου που εφαρμόζεται εδώ και έναν –περίπου- χρόνο.

Την ίδια στιγμή η υπουργός Εργασίας, που προώθησε την εφαρμογή του μέτρου και φάνηκε για μήνες να είναι υπέρμαχός του, σημειώνει σε δηλώσεις της στο InBusinessNews ότι οι επαφές με τους εμπλεκόμενους συνεχίζονται και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστεί εάν θα δοθεί παράταση ή όχι στο ελεύθερο ωράριο.

Θέση InBusinessNews
Ακόμη και πριν την εφαρμογή του μέτρου για ελεύθερο ωράριο το InBusinessNews είχε έντονα την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος τόσο των καταναλωτών και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, όσο και προς το συμφέρον άνεργων που εξασφάλισαν ευκαιρίες για απασχόληση, πλήρη ή μερική.

Με την εφαρμογή του μέτρου για έναν χρόνο τώρα τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Νέες θέσεις εργασίας, κόσμος διευκολύνεται με το κυριακάτικο ωράριο για ψώνια τόσο από υπεραγορές όσο και από καταστήματα ένδυσης-υπόδησης ή και γενικού εμπορίου. Την ίδια ώρα η εικόνα της αγοράς ευρύτερα συμβαδίζει με τις σύγχρονες επιταγές του εμπορίου που στόχο έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του καταναλωτή.

Παράλληλα, ο αντίλογος που κάνει επίκληση στην κοινωνική συνοχή και τις οικογένειες που διαλύονται λόγω του ότι κάποια μέλη τους αναγκάζονται να δουλέψουν Κυριακές και αργίες έχει απάντηση από την ανάγκη του κόσμου για εργασία. Εξάλλου, αυτοί που έχουν να επιλέξουν μεταξύ άδειας τσέπης ή μιας θέσης εργασίας έχουν ήδη διαλέξει την εργοδότηση.

Θα είναι πάντως, απορίας άξιον εάν τελικώς το μέτρο δεν συνεχίσει να εφαρμόζεται. Στη ζυγαριά των θετικών και των αρνητικών, τα συν είναι σαφώς πιο βαριά. Προσδοκία του InBusinessNews είναι τελικώς να πρυτανεύσει η λογική και όχι μικροπολιτικές, μικροκομματικές ή και λαϊκίστικες σκοπιμότητες.

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους