Jumbo: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της εταιρείας σημείωσαν οι πωλήσεις της Jumbo κατά την εταιρική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την 1η Ιουλίου 2013 μέχρι και την 30 Ιουνίου 2014, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 541,8 εκατ. ευρώ έναντι 502,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο 12μηνο καταγράφοντας άνοδο 7,9%, ξεπερνώντας δηλαδή τον στόχο που αρχικά είχε ανακοινώσει η διοίκηση για ετήσια αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4% και 6%.

Στην ελληνική αγορά που βιώνει τον 6ο διαδοχικό χρόνο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τα καταστήματα Jumbo κατέγραψαν ένα δωδεκάμηνο με μικρή αύξηση στον τζίρο.

Στην κυπριακή αγορά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανταπόκριση των καταναλωτών στην απόφαση της κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων καθώς και η προσθήκη του νέου καταστήματος στην Πάφο συνέβαλαν στην διψήφια αύξηση των πωλήσεων.

Επίσης διψήφια αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν και τα καταστήματα Jumbo στη Βουλγαρία καθώς την χρονιά που έκλεισε ξεκίνησε και η διαφήμισή τους στην τοπική αγορά.

Η επίδοση των δύο πρώτων υπέρ-καταστημάτων στη Ρουμανία ήταν σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες και έτσι για την επόμενη οικονομική χρήση σχεδιάζεται η λειτουργία τριών ακόμα ιδιόκτητων υπέρ- καταστημάτων στη χώρα.

Κατά την διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014, ο Όμιλος λειτούργησε 5 νέα υπέρ – καταστήματα εκ των οποίων τα 2 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 στη Ρουμανία ενώ τερματίστηκε η λειτουργία του μισθωμένου καταστήματος στον Προμαχώνα. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 66 καταστήματα όπου 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 2 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Όσον αφορά την νέα οικονομική χρήση ο Όμιλος θα συνεχίσει την επέκτασή του με άνοιγμα καταστημάτων 4-5 νέων καταστημάτων συνολικά ενώ και η αναβάθμιση παλαιών καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά καθώς τα επιτευχθέντα αποτελέσματα επιτρέπουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση αυτής της προαναγγελθείσας ενέργειας. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου εκτιμάται αύξηση πωλήσεων θα κυμανθεί μεταξύ 4% και 6% υπό την προϋπόθεση ότι σταθεροποιείται η Ελληνική αγορά και τα καθαρά κέρδη μεταξύ € 90-95 εκατ.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος