ΟΕΒ: Άδικη και ανυπόστατη η κριτική

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την δυσαρέσκεια της σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα οργανωμένων συνόλων και ομάδων πολιτών ενάντια σε προγραμματισμένες εμπορικές αναπτύξεις στα περίχωρα της Λευκωσίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η μειωμένη εμπορική κίνηση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας οφείλονται στις εμπορικές αναπτύξεις που βρίσκονται στους Δήμους που γειτνιάζουν με το Δήμο Λευκωσίας. «Ζητούν δε την απαγόρευση τέτοιων αναπτύξεων, με το εντελώς ανυπόστατο και παραπλανητικό επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο θα αναζωογονηθεί το εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας», αναφέρει η ΟΕΒ.

Σημειώνει επίσης ότι «είναι πραγματικά λυπηρό να ζητείται η απαγόρευση καθόλα νόμιμων επενδύσεων και αναπτύξεων εκατομμυρίων ευρώ σε μια εποχή που η οικονομία του τόπου τις έχει τεράστια ανάγκη. Η λογική που αναπτύσσεται ενάντια στις προγραμματισμένες αναπτύξεις είναι μονόπλευρη και παραγνωρίζει τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν από τον υγιή ανταγωνισμό».

Παράλληλα, η ΟΕΒ επισημαίνει ότι τα προβλήματα του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας αποτελούν σύνθετα ζητήματα που δεν επιδέχονται απλουστευμένες ερμηνείες. «Υπενθυμίζουμε πως πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, και ενώ ήδη υπήρχαν στην περιφέρεια οι εν λόγω αναπτύξεις, οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι της Λευκωσίας ήταν γεμάτοι και τα ενοίκια των καταστημάτων στα ύψη. Σήμερα, παρά την οικονομική κρίση και την ύπαρξη των εν λόγω αναπτύξεων, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας σφύζει από ζωή», αναφέρει η ΟΕΒ.

Τέλος, καταλήγει, λέγοντας ότι «η ανάγκη για έργα ανάπτυξης είναι μεγαλύτερη από ποτέ και όσοι επενδύουν νόμιμα οπουδήποτε στον τόπο μας πρέπει να ενθαρρύνονται και να στηρίζονται, όχι να κατηγορούνται και να υποσκάπτονται».

Δειτε Επισης

Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls