Ράλι στις εισαγωγές ποδηλάτων

Με βάση τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία, διαφοροποιούνται κάπως οι εισαγωγές μηχανοκίνητων οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 από το προηγούμενο έτος. Για παράδειγμα, τριπλασιάστηκε η αξία των εισαγωγών τρακτέρ. Πέρσι το πρώτο τρίμηνο του 2013 εισαγάγαμε τρακτέρ αξίας 246 χιλ. ευρώ, ενώ φέτος, η αξία των εισαγωγών τους ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο (613 χιλ. ευρώ), αύξηση της τάξης του 92%. Οι κυριότερες αγορές είναι η Βρετανία και η Ιταλία. 

Αναφορικά με τα ποδήλατα, φέτος διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές τους. 610 χιλ. ευρώ είναι η αξία τους για το πρώτο τρίμηνο του 2014, από 317 χιλ. ευρώ το περσινό έτος για την αντίστοιχη περίοδο. Τα πιο πολλά ποδήλατα τα εισάγουμε από την Ελλάδα.

Τέλος, μικρή αύξηση παρουσίασαν και οι εισαγωγές αυτοκινήτων. Μέχρι τον Μάρτιο του 2014 είχαν εισαχθεί αυτοκίνητα αξίας 44,8 εκ. ευρώ- 6 εκ. ευρώ περισσότερα από την περσινή αντίστοιχη περίοδο. 19 εκ. ευρώ αντιστοιχούν στα βρετανικά αυτοκίνητα, 10 εκ. ευρώ στα γερμανικά, ενώ 4 εκ. ευρώ αξίζουν τα αυτοκίνητα που εισάγονται από Ιαπωνία, 2 εκ. ευρώ από το Βέλγιο και τη Γαλλία αντίστοιχα, ενώ 1,2 εκ. ευρώ τα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ινδία. 

Δραματική μείωση είχαν οι εισαγωγές οχημάτων με αντλίες. Από τα 583 εκ. ευρώ που ήταν πέρσι οι εισαγωγές για το α’ τρίμηνο, φέτος περιορίστηκαν στις 32 χιλ. ευρώ. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κινούνται οι εισαγωγές αυτοκινήτων για τη μεταφορά αγαθών (2,2 εκ. ευρώ), ενώ ελάχιστη μείωση είχαν οι εισαγωγές μοτοσικλετών. Πέρσι κατά το α’ τρίμηνο εισήχθησαν μοτοσικλέτες αξίας 469 χιλ. ευρώ και φέτος 401 χιλ. ευρώ.

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls