Mall of Cyprus: Το 2015 η επέκταση 8000τ.μ.

Δέκα νέα καταστήματα θα δημιουργηθούν σύντομα εντός του The Mall of Cyprus, τα οποία θα αυξήσουν τις επιλογές των πελατών δίνοντας παράλληλα την εντύπωση μιας μικρής ανανέωσης στο Εμπορικό Κέντρο, σύμφωνα με τον Μάριο Παναγίδη πρόεδρος της ITTL.

Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ITTL, ο κ. Παναγίδης ανέφερε πως η εταιρεία προχώρησε με κατάθεση πολεοδομικής αίτησης για την επέκταση του The Mall of Cyprus κατά περίπου 8.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων, στα οποία θα δημιουργηθούν νέα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης αλλά και χώροι καφεστιατορίων και παιδότοποι, που θα καλύψουν την αυξημένη ζήτηση και τις ανάγκες των επισκεπτών του Εμπορικού Κέντρου. «Η επέκταση αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει πριν από τα Χριστούγεννα  του 2015», συμπλήρωσε.

Το κέρδος εργασιών της εταιρεία το 2013 ανήλθε σε €7.450.000 σε σύγκριση με €9.686.000 το 2012, παρουσιάζοντας μείωση 23%. «Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις σημαντικές προσωρινές παραχωρήσεις προς τους χρήστες χώρων που προέβη η Εταιρεία, ακολουθώντας τη γενική τάση της αγοράς λόγω της πτώσης του λιανικού εμπορίου». Τα κέρδη της Εταιρείας, εξήγησε, επηρεάστηκαν επίσης από τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας ακίνητης περιουσίας και από την αύξηση στην αναβαλλόμενη φορολογία. Το κέρδος μετά τη φορολογία που αναλογεί στους μετόχους για το 2013, ανήλθε σε €3.551.000, έναντι €6.900.000 το 2012.

«Η συνεχής διενέργεια προσφορών και το αυξημένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων συνέτειναν στη διατήρηση της επισκεψιμότητας στο Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα κατά το έτος πέραν των 6,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, ενώ ο κύκλος εργασιών όλων των καταστημάτων στο The Mall of Cyprus κρατήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το περασμένο έτος», σημείωσε ο κ. Παναγίδης.

Σημαντικό γεγονός του έτους, σχολίασε, αποτελεί η υπογραφή συμβολαίου παραχώρησης χρήσης του μεγαλύτερου μέρους του χώρου του πρώτου  ορόφου του κτηρίου Annex 4 (2.750 τ. μ.) σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και συστημάτων, για να στεγάσει τις δραστηριότητές της. «Αυτό θα συμβάλει σε αύξηση των εισοδημάτων της ITTL από το 2015 και μετά».

 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών