Οι «πλαστικές» συναλλαγές άφησαν πίσω το Eurogroup

Σημαντική άνοδος στις συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών καταγράφεται κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014, απόρροια βεβαίως των τραγικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τους περσινούς μήνες Μάρτιο-Απρίλιο με τις αποφάσεις του Eurogroup, το κλείσιμο των τραπεζών, τα περιοριστικά και την αβεβαιότητα του κόσμου για κάθε οικονομική κίνηση.

Τα στοιχεία της JCC δείχνουν ότι κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους καταγράφεται ενίσχυση στις συναλλαγές μέσω καρτών της τάξης του 8%, ενώ κατά τον Μάιο του 2014 η άνοδος ανέρχεται σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Την ίδια ώρα μεγάλη μείωση στις συναλλαγές Κυπρίων στο εξωτερικό που φτάνει σε ποσοστό 17% καταγράφεται κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014, ενώ η πτώση του Μαΐου μεμονωμένα φτάνει το 5%.

Σημαντική είναι η άνοδος συναλλαγών μέσω καρτών από ξένους τουρίστες που φτάνουν στην Κύπρο. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου καταγράφεται ενίσχυση της τάξης του 19%, ενώ κατά τον Μάιο ξεχωριστά η άνοδος ανέρχεται σε ποσοστό επίσς του 19%.

 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ