REA: Καιρός για αποτελεσματικό εμπόριο

Σημαντικό γεγονός για τον τομέα του λιανεμπορίου στην Κύπρο αποτελεί η  δημιουργία του συνδέσμου R.E.A. (Retail Efficiency Association), η παρουσία του οποίο ισχυροποιείται όλο και περισσότερο,

Ο φορέας δημιουργήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 με κύριο σκοπό να προωθεί και να προάγει τη συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας, του εμπορίου και του λιανεμπορίου με στόχο την ταχύτερη, καλύτερη και με το ελάχιστο δυνατό κόστος εξυπηρέτηση των αναγκών του καταναλωτικού κοινού. Παράλληλα στοχεύει να προάγει τα κοινά συμφέροντα των μελών του Συνδέσμου σε θέματα που αφορούν την παραγωγή, προώθηση και διάθεση προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών στα πλαίσια του ελεύθερου ανταγωνισμού.

 

 

 

                    

 

Σημαντικό σταθμό για το σύνδεσμο της Βιομηχανίας, του Εμπορίου και του Λιανεμπορίου αποτέλεσε η 30η Απριλίου 2014, καθώς ο R.E.A. εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ECR Europe. Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου στις 7 Μαΐου 2014 το R.E.A. μετονομάστηκε σε ECR Cyprus, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο και κυρίαρχο στόχο του μετά μόνο από λίγους μήνες της έναρξης των επίσημων δραστηριοτήτων του.  

Όπως αναφέρει πρόεδρος του ECR Cyprus, Αθανάσιος Κ. Μαύρος, από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο σήμερα είναι το αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Αυτό, όπως είπε, οφείλεται σε μέτριες πρακτικές που δυστυχώς υιοθετήθηκαν στην Κυπριακή αγορά. «Ο Σύνδεσμος στοχεύει μέσα από συνεργατικές πρακτικές, ακολουθώντας μεθοδολογίες, εργαλεία και συστήματα που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο εξωτερικό να επιτύχει τη βελτίωση στο κόστος εξυπηρέτησης προς όφελος των καταναλωτών», εξήγησε.

Όπως τόνισε, σκοπός της ένταξης του Συνδέσμου στο ECR EUROPE είναι η ανταλλαγή γνώσεων για τις βέλτιστες πρακτικές στις ευρωπαϊκές χώρες του δικτύου ECR και η συνεργασία σε πιλοτικά έργα, Συνέδρια και προγράμματα για την ενίσχυση των σκοπών και αξιών του Συνδέσμου.

«Το ECR CYPRUS, αποτελεί για όλη την κυπριακή αγορά τον Σύνδεσμο σταθμό με σκοπό την εφαρμογή καλών πρακτικών σε όλη την αλυσίδα εξυπηρέτησης του εμπορίου, με σκοπό το τελικό όφελος προς τον Κύπριο καταναλωτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαύρος, στα πλαίσια υλοποίησης των στόχων του Συνδέσμου έχουν ήδη τροχοδρομηθεί επιπρόσθετες ενέργειες που αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. Συγκεκριμένα τέσσερις ομάδες εργασίας έχουν λάβει έγκριση για την έναρξη των εργασιών τους με σκοπό την αποτύπωση βέλτιστων πρακτικών στην αλυσίδα εξυπηρέτησης για κοινοποίηση στα μέλη του Συνδέσμου, αλλά και την εφαρμογή αυτών σε πιλοτικά έργα για την αναγνώριση αποτελεσμάτων σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι 4 ομάδες εργασίας οι οποίες αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στις αρχές του 2015 είναι οι ακόλουθες:

  • Ομάδα ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων (EDI)
  • Oμάδα Category Management (CATMAN)
  • Oμάδα διαχείρισης  επιστροφών (RETURNS)
  • Oμάδα οργάνωσης των παραλαβών (RECEIPTS PROCEDURES)

Με την ολοκλήρωση των εργασιών των ομάδων, προγραμματίζεται στις αρχές του 2015 το 1ο  Συνέδριο ECR Cyprus όπου μεταξύ άλλων θα γίνει και ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες για το έργο που επιτεύχθηκε.

Τα υφιστάμενα μέλη του συνδέσμου αλφαβητικά είναι τα ακόλουθα:

Ambrosia Oils Ltd, Argosy Trading Ltd, C.A. Papaellinas Emporiki Ltd (Alpha Mega), C.A. Papaellinas Ltd, C.A.C. Papantoniou Trading Ltd, Carrefour Cyprus, Christodoulides Bros Ltd, Cosmos Laiko Distributors Ltd, Diplomat Distributors Cyrpus Ltd, Ermes Group, G. Charalambous Ltd, Gs1 Cyprus, Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd (Iph), Lanitis Bros Ltd, Lexact Law Office, Metro Foods Trading Ltd, Paradisiotis Group, Photos Photiades Distributors Ltd, Planning Cyprus Ltd, Rologis Ltd.

 

Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου απαρτίζεται από τους ακόλουθους Διοικητικούς Συμβούλους:

 

Ονοματεπώνυμο

Εταιρεία

Ρόλος

Noyer  Thierry

Carrefour Cyprus

Μέλος

Αλκιβιάδης Πανίκος

Photos Photiades Distributors

Μέλος

Γεωργιάδη  Όλγα

Lexact Law Office

Μέλος

Θεοδότου Γιώργος

C.A. Papaellinas Emporiki (Alpha Mega)

Μέλος

Λοϊζίδης  Γιώργος

Planning Cyprus

Γραμματέας

Λουκαίδης  Μάριος

Cyprus Trading Corporation

Ταμίας

Μαρκίδης  Ζήνων

Christodoulides Bros

Μέλος

Μαύρος Αθανάσιος 

Planning

Πρόεδρος

Παπαντωνίου Πάμπος

C.A.C. Papantoniou Trading

Μέλος

Πετρίδης  Βασίλης

Laiko Cosmos Trading

Μέλος

Σκορδέλης  Χρήστος

Metro Foods Trading

Αντιπρόεδρος

Φωτιάδης  Χρήστος

Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers

Μέλος

Χριστοφόρου Κρίστης

Ermes Group

Μέλος

Χριστοδουλάκης  Χριστόδουλος

Lanitis Bros

Μέλος

 

 

 

 

 

 

                    

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους