Όμιλος Σιακόλα-Aer Rianta: Deal 55,7 εκ.

Στην πώληση των μετοχών της εταιρείας που λειτουργεί τα εμπορικά καταστήματα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου προχώρησε Ermes Department Stores Plc, μέλος του Ομίλου Σιακόλα, για το ποσό των 55,7 εκ. ευρώ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Ομίλου, η Ermes Department Stores Plc, μέλος του Ομίλου Σιακόλα, συμφώνησε χθες να διαθέσει στον Όμιλο της Aer Rianta International, που ανήκει στο Dublin Airport Authority της Ιρλανδίας, αντί του ποσού των €55.731.944 Ευρώ, τις μετοχές που διαθέτει (ήτοι 50% του κεφαλαίου) στη CTC-ARI (Holdings) Ltd, ιδιοκτήτρια της CTC-ARI (Airports) Ltd, η οποία λειτουργεί τα εμπορικά καταστήματα στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, δυνάμει συμφωνίας με τη Hermes Airports Ltd, μέχρι το Μάϊο του 2031.

Ο Ομιλος δηλώνει ότι η επένδυση κρίθηκε ότι έχει ωριμάσει και διατίθεται με σημαντική κερδοφορία για την Ermes, ενώ πληροφορεί τους μετόχους και γενικότερα το επενδυτικό κοινό ότι ως αποτέλεσμα της συναλλαγής αυτής, η Εταιρεία θα παρουσιάσει το 2014 σημαντική κερδοφορία και κατ’ επέκταση και η μητρική της εταιρεία Cyprus Trading Corporation Plc.

Η αγοράστρια Εταιρεία, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία τώρα είναι συνδιαχειρίστρια των εμπορικών δραστηριοτήτων στα αεροδρόμια με την Ermes Department Stores Plc, επέμενε και ήταν όρος της συμφωνίας όπως ο Νίκος Σιακόλας, μέσω της Ermes Department Stores Plc, εξακολουθήσει να ενδιαφέρεται και να παρευρίσκεται στις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου της CTC – ARI (Airports) Ltd, ως Ισόβιος Επίτιμος Πρόεδρος, και να ενεργεί σαν Πρέσβης της εταιρείας σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για διάφορα θέματα που την αφορούν.

Ο Όμιλος Σιακόλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα χρησιμοποιήσει το προϊόν της συναλλαγής αυτής για ενίσχυση των οικονομικών του αναγκών και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, με τη δημιουργία νέων έργων εντός του έτους, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία του, θα προσφέρουν πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.

 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο